hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Itt vannak, lőnek!” – Megrázó beszélgetés egy izraeli apával, akinek terroristák rabolták el a közeli hozzátartozóit
„Itt vannak, lőnek!” – Megrázó beszélgetés egy izraeli apával, akinek terroristák rabolták el a közeli hozzátartozóit

Fotó: Hetek

2023. 10. 26.
Janiv Jakov élõ telefonbeszélgetésben hallgatta végig, ahogy testvérét és egész családját, két tinédzserfiukkal együtt a terroristák megtámadják, majd elrabolják. Azóta arra vár, hogy valaki elmondja, ez az egész csak egy horrorfilmes átverés, de három hete nem jött el ez a feloldás. Maradt a keserves küzdelem  és a remény.

   Elmondaná, hogy kiket rabolt el a családjában a Hamász? Mi történt velük?

A testvéremet, Jair Jakovot – ő 59 éves –, a barátnőjét, Meirav Talt, aki 54 éves, és a két fiát, Ort és Jagilt, akik 16 és 12 évesek. Szombaton reggel fél 7 körül a feleségem felébresztett, azt hittük a szokásos rakétatámadás van most is. Rá kellett jönnünk, hogy nem. Ahol mi élünk, ott 30 másodpercünk van az óvóhelyre eljutni, ami egy speciális, nagyon vastag betonfalból épült szoba. Összeszedtem a gyerekeket, és hatan összezsúfolódtunk abban a kicsi helyiségben. A feleségem felhívta a bátyámat, aki csak suttogva tudott válaszolni, mert ők is az óvóhelyen voltak, de lövéseket hallottak a közelből, és azt, hogy terroristák vannak odakint. 

A fiúk nem voltak vele – nagyjából 200 méterre voltak, a volt felesége házában, aki akkor nem tartózkodott otthon, így a fiúk egyedül voltak. Miután letették a telefont, fél óra múlva – nagyjából 9:20 körül – a feleségem kapott egy Whats­App-hangüzenetet Meiravtól, amiből megtudtuk, hogy Jair megsérült. „Kérlek, hívjátok a hatóságokat, mondjátok meg valakinek, hogy küldjön segítséget. Már bent vannak a házban. Lőnek. Itt vannak” – ez volt az utolsó, amit Meirav mondott, utána nem hallottunk felőlük. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!