Pillanatok alatt kikészült az ovisok kérdéseitől a fegyveres túszejtő, miután eltérített egy iskolabuszt - videó
Pillanatok alatt kikészült az ovisok kérdéseitől a fegyveres túszejtő, miután eltérített egy iskolabuszt - videó

Forrás: Youtube/NBC News

2021. 05. 20.
A 23 éves Jovan Collazo egy fegyverrel a kezében szállt fel egy dél-karolinai iskolabuszra, miután a sofőr kénytelen volt felengedni a fenyegetőzése miatt. Mivel nem akarta megijeszteni a járművön tartózkodó 18 kisiskolást és óvodást, ezért csendben hagyta, hogy a fegyveres a vezetőfülke mellé üljön. A kicsik azonban kíváncsiak lettek a felnőtt férfi láttán.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

"Katona vagy? Hova megyünk? Bántani fogsz minket? A sofőr bácsit fogod bántani?"

- mindössze négy mérföld buszozás után a fegyveres besokallt a kérdésektől és inkább leszállt a buszról. A rendőrök később elfogták a 23 éves támadót, aki egyébként egy közeli laktanyában kapott újonc kiképzést, és haza akart érni minél előbb. 

Kenneth Corbin, a buszsofőr azt mesélte, hogy a támadót először elhajtotta, mondván, felnőtt erre a buszra nem szállhat fel. Amikor fegyvert húzott elő, akkor viszont már változott a helyzet. Jovan Collazo ezt követően arra utasította a sofőrt, hogy azonnal hajtson a következő 20 mérföldre levő városba, áthajtva minden útba eső piros lámpán. 

A busz sofőrje elmondta, a kicsik kíváncsiságának nagy szerepe volt abban, hogy végül nem lett semmi komolyabb baj az incidensből. Kenneth Corbin a Good Morning America hétfői adásában beszélt az esetről. Mint mondta, összesen 6 percig tartott a feszült helyzet, és végül mindenki ép bőrrel hazajutott a buszon utazók közül. 

(Good Morning America, 444)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!