Ferenc pápa a gender-kultúrát az ideológiai gyarmatosítás alantas útjaként jellemezte
Ferenc pápa a gender-kultúrát az ideológiai gyarmatosítás alantas útjaként jellemezte

MTI/Koszticsák Szilárd

2023. 04. 28.
Ferenc pápa a budapesti Karmelita kolostorban tartott beszédében meglepő módon szóba hozta az úgynevezett ideológiai gyarmatosítást, valamint a gender-kérdést is.

Mielőtt azonban erre rátért volna, az orosz-ukrán konfliktusról mondta el álláspontját.

Szerinte abban a világban, amelyben élnük, végig kell néznünk, ahogy a béke álmát éneklő kórusnak sajnálatosan leáldozik, miközben a háború szólistái törnek utat maguknak. Ferenc pápa hangsúlyozta: a béke soha nem a stratégiai érdekek követéséből fog fakadni, hanem olyan politikából, amely képes mindenki érdekeit szem előtt tartani, odafigyelve az emberekre, a szegényekre és a jövőre - jelentette ki.

Kitért arra is: a huszonhét nemzetet tömörítő Európában olyan harmóniára, olyan egészre van szükség, amely "nem nyomja agyon a részeket, és olyan részekre, amelyek jól illeszkednek az egészbe". "Olyan Európára gondolok - folytatta, amely nem válik a részeinek túszává és az önmagára hivatkozó populizmus áldozatává, de nem is válik cseppfolyós, sőt gáznemű dologgá, egyfajta absztrakt szupranacionalizmus képviselőjévé, amely nem vesz tudomást a népek életéről".

Ez az "ideológiai gyarmatosítás" alantas útja, amely eltünteti a különbségeket, mint az úgynevezett gender-kultúra, vagy a szabadság beszűkített fogalmait helyezi az élet valósága elé, vívmányként dicsekedve például az abortuszhoz való joggal.

Ehelyett személy- és emberközpontú Európára van szükség, ahol hatékony születés- és családpolitika működik - mondta, méltatva Magyarország "gondosan művelt" családpolitikáját.

(MTI / Hetek)

FRISS LAPSZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

- A jövő elkezdődött: teljesen átformálja világunkat a mesterséges intelligencia korlátlan térnyerése

Ősi tévedés mérgez újra: miért nem hisz sok keresztény a bűn valóságában?

- "Gyerekkoromban nem kellettem senkinek" - interjú Zsiga Melinda kick-box bajnokkal

A Hetek friss lapszámát kérje az újságárusoknál, vagy rendelje meg az online hozzáférést!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!