hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A szökött pilóta, az elveszett cirkáló és a bosszú

Az 1960-as években Izrael szembesült azzal, hogy a legfejlettebb szovjet haditechnikával felszerelt ellenséges arab szomszédai egyre komolyabb fenyegetést jelentettek rá nézve. A zsidó állam így mindinkább fokozta hadi kiadásait, de szükség volt a titkosszolgálat támogatására is.

A kövek fognak kiáltani

Ne beszélj, ne téríts, légy toleráns, hisz Isten úgyis mindenkit szeret – ezzel a radikálisan neoliberális programmal akarja Ferenc pápa karanténba zárni az evangéliumot, és megkérdőjelezni a kereszténység legfontosabb küldetését.

Ünnepnapi vérengzések

Nehéz annál aljasabb dolgot kitalálni, mint karácsonyi időszakban keresztényekre, vagy hanukka ünnepén zsidókra támadni, különösen istentisztelet és ünnepi szertartás közepette. Az Egyesült Államokban sajnos idén mindkettő megtörtént.

A váratlan fordulatok évtizede

Ha egyetlen meghatározó eseménnyel kellene jellemezni a 2010-es évtizedet, akkor a legtöbb embernek – de legalábbis az európaiaknak – a menekültválság juthat az eszébe.

Belföld

2020 a belpolitikában

Országos választás idén nem lesz, a félmillió új szavazó megszólítása, az uniós pénzek elosztása és a kormány–főváros-csata mégis számos izgalmat tartogat az újévre. A Fidesz új stratégiát és új politikai szereplőket keres, az ellenzék megpróbálja kamatoztatni az önkormányzati választáson elért sikereit.

Függő magyarok

Magyarországon minden harmadik középiskolás fiatal rendszeresen – többségük hetente – fogyaszt alkoholt, a legtrendibb italok pedig az égetett szeszek. A felnőttek körében sem szívderítő a helyzet, ha függőségekről van szó.

Gendercélok

Pride a nagy­városokban, homoszexuális párok gyermekekkel és érzékenyítő kurzusok az iskolákban. Nem­csak a „progresszív” nyugaton, hanem már Magyarországon is intenzív erőfeszítéseket tesz a meleglobbi.

Hit és értékek

A biblikus elmélkedés

Az elmúlt év végén kirobbant jóga-vita meglepően nagy érdeklődést és igen heves érzelmeket keltett a magyar közéletben, ezzel önmagában is bizonyítva, hogy bizony fontos spirituális kérdésről van szó. vajon a keresztények el akarnak venni valami jót az emberektől? szó sincs róla: a Biblia maga is tanít az elmélkedés, a nyugalom, az elmélyedés és a csend kiemelt fontosságáról az Istennel való kapcsolatban.

HÁTTÉR

A tökéletesség nem elérhető, de megközelíthető

A most 40 éves Balog Józsefet generációja egyik legjobb zongoristájának tartotta Kocsis Zoltán világhírû zongoramûvész, többször dolgoztak is együtt. Balog, aki úgy lett ismert, hogy repertoárjának nagy részét a 20. századi, illetve kortárs komolyzene adja, máig 8-10 órát gyakorol naponta.

KÁVÉSZÜNET

Lájkolj okosan!

Mi köti össze ifjabb JFK-t, az ananászt és Anakin Skywalkert egy mentőmellénnyel? Nem egyszerű a válasz, de mire a Lájkolj okosan című könyv végére érünk, remélhetőleg összeáll a kép. Annyit mindenesetre elárulunk, hogy „ez a könyv a szexről, a randikról, a házasságról és a szerelemről szól” – huszonegyedik századi módon, a huszonegyedik századi fiataloknak – és persze mindenki másnak.

Hátországok

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – tartja a mondás. A feleség, aki a háttérben támogatja társa ügyeit, legyen szó hétköznapi foglalkozásról, vagy az Egyesült Államok elnöki székében meghozandó döntésekről. Melania Trump, Pat Nixon, Rosalynn Carter, Barbara Bush: hogyan formálta a nőket a közéletben való helytállás?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!