hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gendercélok
Így készül az LMBT-lobbi a következő évre
Gendercélok

Forrás: Facebook / Karácsony Gergely

2020. 04. 07.
Pride a nagy­városokban, homoszexuális párok gyermekekkel és érzékenyítő kurzusok az iskolákban. Nem­csak a „progresszív” nyugaton, hanem már Magyarországon is intenzív erőfeszítéseket tesz a meleglobbi.

Sokan úgy vélik, hogy a következő évet nagyban meghatározzák az előző év utolsó napjainak eseményei. Ha ez tényleg így van, akkor bizony komoly erkölcsi-világnézeti küzdelmek várnak ránk 2020-ban, hiszen a decemberi hónap több váratlan húzást is hozott a gender­ideológiát tekintve.

Gendersemleges mosdó az ország legjobb gimijében

Az angolszász világban már jó pár éve zajlanak az iskolai csatározások az ügyben, hogy mit kezdjenek az intézmények a magukat az LMBTQ+ valamely betűjéhez soroló diákok sajátos igényeivel. Konkrétan felmerültek olyan kérdések, hogy melyik mosdót, zuhanyzót használják a transzneműek, milyen személyes névmást, megszólítást használhatnak a pedagógusok, vagy hogy lehet-e biológiai­lag férfinak született fiatalokat például női versenyszámban nevezni csak azért, mert ők lánynak érzik magukat. Az iskolai zaklatásokról, szülőkkel szembeni pereskedésekről, igazságtalan sporteredményekről már a Hetekben is több alkalommal írtunk. Az viszont minket is, ahogyan a magyar közvélemény egy részét is meglepte, hogy még itt, Magyarországon is felmerült a gendersemleges vécék kialakításának a kérdése. Ráadásul mindez az ország legjobb középiskolájának választott Lovassy László Gimnáziumban. Információink szerint egy magát fiúnak tartó lány kérvényezte az iskolaigazgatótól, hogy a mozgássérült WC-t nevezze ki transznemű mosdónak, amit az igazgató meg is tett. Ám a szülői felháborodást követően mérlegelve egy ilyen ideológiai döntés súlyát, végül leszedette a félig fiú, félig lány piktogramot a mosdóról, fenntartva ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy ha valaki szükségét érzi, használhatja az érintett mellékhelyiséget.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
(fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

LMBT-barát vagy sem a főváros?

Még november elején készült egy felmérés 77 nagyobb város bevonásával többek között arról, hogy az érintett helyek mennyire barátságosak az LMBT-közösséggel. A kutatás azt az eredményt hozta, hogy Budapest a vizsgált nagyvárosok közül a tizedik legkevésbé „melegbarát” város. Ennek ellenére a Pink Budapest néven futó magyar kampány keretében több imázsfilmet is készítettek a fővárosról, amelyben Budapestet kifejezetten az eltérő szexuális orientációjú embereknek ajánlják turisztikai célként mint „vibráló”, „barátságos” és a „sokszínűség felé nyitott” nagyvárost. Sőt, a Pink Budapest kifejezetten esküvői helyszínként is ajánlja „Közép-Európa legjobb helyét” a homoszexuális pároknak, arról pedig még videót is készítettek, hogy egy azonos nemű ázsiai pár milyen jól érzi magát a nászútján (!) Budapesten. A Humen Media Hungary Kft. ügyvezetője, Erdei Zsolt által felügyelt projekt kifejezetten azt a célt tűzte ki, hogy a magyar fővárosból kiemelt turisztikai desztinációt varázsoljon a különböző nemzetközi melegközösségek tagjai szemében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!