Felállították a Parlament előtt az Ország Karácsonyfáját
Székesfehérvárról érkezett a 17 méteres fenyőfa
Felállították a Parlament előtt az Ország Karácsonyfáját

A mintegy 17 méter magas és 4 tonnás ezüstfenyőt Székesfehérvárról a Magyar Honvédség segítségével szállították a Kossuth Lajos térre.(MTI/Lakatos Péter)

2020. 11. 24.
Nagy előkészületek után hétfő délelőtt kivágták Székesfehérváron azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz. A fenyőt kedden állítják fel a Parlament előtt. A tegnapi napon a Fehér Házba is megérkezett az első karácsonyfa, amit a First Lady, Melania Trump fogadott.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A fát a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vágták ki a Surányi utcai ház kertjében, majd daru segítségével a Magyar Honvédség speciális szállítójárművére emelték. 

A munkálatokat végignézte Molnár Imre tulajdonos is, aki elmondta:

családjukban már tavaly felmerült a gondolat, hogy felajánlják a fenyőt, de végül idén került rá sor.

Az interneten keresztül tették meg a felajánlást, fényképekkel bemutatva az illetékeseknek a fenyőt, amely elnyerte a döntéshozók tetszését.

A tulajdonos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az eddig a házuk előtt álló fából lesz az Ország Karácsonyfája. Megjegyezte, hogy az ingatlan előző tulajdonosa ültette negyven évvel ezelőtt a mostanra 15 méter magassá, 70-80 centiméter törzsátmérőjűvé erősödött ezüstfenyőt, amely akkor is karácsonyfaként szolgált, és "most ismét ezt teszi, de az egész ország örömére".

Molnár Imre elárulta azt is, hogy két egyetemista gyerekükkel közösen, vasárnap mennek a gyertyagyújtásra és akkor megnézik az általuk felajánlott fenyőt mint az Ország Karácsonyfáját. 

Hétfőn ünnepélyes keretek között megérkezett a Fehér Ház első karácsonyfája IS

Melania Trump fogadta hétfőn a Fehér Ház első karácsonyfáját, egy közel 6 méter magas észak-amerikai Fraser-fenyőt, ami az Pennsylvania sugárúton lovasszekéren érkezett Nyugat-Virginiából.

A fenyőfa érkezésekor a First Lady körbejárt, megvizsgálva a fát, majd fotókhoz pózolt. Az ünnepélyes eseményen a fa farm tulajdonosai és egy katonai zenekar is részt vett, ami végig karácsonyi dalokat játszott. 

A Nemzeti Karácsonyfa Szövetség szerint normális esetben a fehér házi karácsonyfa kiválasztása nagyszabású médiaesemény, amin több mint száz ember is figyelemmel követheti, ahogy kiválasztják a tökéletes fát a Fehár Ház Kék termébe. 2020 azonban sajnos nem normális év, így ez a program is elmaradt.

Melania Trump még nem fedte fel terveit a Fehér Ház idei karácsonyi dekorációs stílusát illetően, melyet hagyományosan mindig a First Lady dönt el.

Előfizetői nyereményjáték
Előfizetői nyereményjáték

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!