"Ez egy nagyszerű vakcina, biztonságos és működik" - Trump oltásra buzdít
A volt elnököt és feleségét Melaniát már januárban beoltották a Fehér Házban
"Ez egy nagyszerű vakcina, biztonságos és működik" - Trump oltásra buzdít

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 17.
Donald Trump volt elnök a Fox Newsnak adott exkluzív interjújában minden amerikait arra buzdított, hogy fogadják el a koronavírus elleni vakcinát, mellyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy biztonságos és működik. Az oltást Trump és Melania nem nyilvánosan, a Fehér Ház falai között kapták meg még januárban.

A kérdésre, hogy ajánlaná e a hivatali ideje alatt kifejlesztett oltóanyagot, a volt elnök a következőt válaszolta:

"Ajánlanám, nagyon sok embernek ajánlanám, akik nem kérnek belőle, és akik közül sokan rám szavaztak. Ez egy nagyszerű vakcina. Biztonságos vakcina, egy olyan dolog, ami működik"

- jelentette ki Trump, elismerve, hogy számos republikánus támogatója oltásellenes.

A volt elnök arra is megragadta az alkalmat, hogy kritizálja Bident, amiért "le akarja aratni a babérokat" az ő eredményeiért a vakcina kifejlesztését illetően, világossá téve a riporternek, hogy

ha adminisztrációja nem sürgeti az FDA engedélyeztetést, az amerikaiak még éveket várhattak volna az oltóanyagra.

"Éjjel-nappal dolgozunk, és amit elértem az FDA-nél, az csak ... sok-sok év múlva történt volna meg, ha nem veszek részt a folyamatban" - mondta, hozzátéve, nagy bátorság kellett, hogy gyártani kezdjék a vakcinát mielőtt még tudták volna, hogy működik, de "sokmillió életet megmentettünk ezzel."

"Hihetetlenül jól működik. 95 százalékosan, talán még ennél is jobban ... és valóban megmenti hazánkat, és őszintén szólva megmenti a világot."

(Fox News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!