Esze ágában sincs leállni a Hamasznak: máris újra összecsaptak a Templomhegyen - felvételek
Rakétázás ugyan nincs, de a "harag napját" azért meghirdették
Esze ágában sincs leállni a Hamasznak: máris újra összecsaptak a Templomhegyen - felvételek

Forrás: Twitter/MZ

2021. 05. 21.
Rendőrségi jelentések szerint ismét zavargás és összecsapások voltak a Templomhegyen, miután a pénteki imákat követően a Hamasz felhívására reagálva több tüntető köveket dobált le a térről. A hatóságok füstgránátokkal igyekeztek visszaállítani a rendet. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Habár a Hamasz és Izrael között pénteken a hajnali órákat követően tűzszünet lépett érvénybe, a palesztin terrorszervezet megpróbálja fenntartani a feszültséget Jeruzsálemben azzal, hogy úgynevezett "harag napját" hirdetett ki a fővárosban. 

 

A tüntetők hangos kántálással és zászlólengetéssel fejezték ki először a tiltakozásukat, majd ezt követően ragadtak köveket, hogy a rendőröket azzal dobálják meg. A Templomhegy terén egyébként éppen a pénteki imájukat fejezték be a muszlim imádkozók, amikor palesztin aktivisták kirobbantották az újabb összecsapásokat. 

 

Az izraeli rendőrség szóvivője, Micky Rosenfeld arról tájékoztatott, hogy a palesztin tüntetők kövekkel dobálták meg a helyi rendőri erőket, és zavargásba kezdtek az intézkedésekre reagálva.

 

Az izraeli fejleményekről folyamatosan frissülő hírfolyamunkban számolunk be, amit itt érhet el.

(Twitter, Times of Israel

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!