„Elég barátságtalan így reggel, dehát ez van” – Orbán beoltatta magát az influenza ellen
A miniszterelnök arra kér mindenkit, aki csak teheti, kövesse a példáját
„Elég barátságtalan így reggel, dehát ez van” – Orbán beoltatta magát az influenza ellen

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2020. 10. 20.
A magyar miniszterelnök a mai nap folyamán oltatta be magát a háziorvosoktól igényelhető influenza oltással. Előbb egy képet, majd később az eseményt megörökítő videót is feltöltötte a közösségi oldalára.

Ahogy az országos tisztifőorvos  az operatív törzs pénteki tájékoztatóján, arra bátorította az embereket, hogy aki teheti oltassa be magát az influenza szezon előtt. 

Úgy tűnik Orbán Viktor miniszterelnök eleget tett a felhívásnak és külön meg is jegyezte az oltás előtt, hogy: 

„Cecília azt mondta, hogy használ.”

Az állam felvásárolta a Sanofi infulenza-oltásait

Idén a gyógyszertárakban nem lesz elérhető a Sanofi Pasteur által gyártott négykomponensű influenza elleni oltóanyag, azt egy együttműködési megállapodáskeretében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) számára biztosítja a cég.

A gyógyszergyártó azt írta: megállapodás született arról, hogy Magyarország koronavírus elleni védekezését támogatva az idei influenzajárványban a gyógyszertári forgalomba szánt teljes, mintegy 100 ezer adagból álló oltóanyagkészletét a NNK-nak adja át a cég.

Közölték, így a vakcina kizárólag a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálaton keresztül lesz hozzáférhető ingyenesen október-november folyamán.   

A közlemény idézi Labancz Lászlót, a Sanofi magyarországi vezetőjét, aki szerint az influenza elleni védettség a koronavírus-járvány védekezési szakaszában kulcsfontosságú, és szakmailag és etikailag egyaránt az indokolt, hogy ebben a speciális helyzetben a védőoltást elsőként a kiemelt kockázati csoportokba tartozók kapják meg, hiszen esetükben az influenza elleni védettség életmentő is lehet.

A gyógyszercég négykomponensű vakcinája várandós nőknek és a három évnél fiatalabb gyerekeknek is beadható.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!