Davosi kezdeményezés: globális személyi nyilvántartás és világpénz jöhet
„MA AZT LÁTJUK, HOGY EGY DRÁMAI VÁLTOZÁS KÜSZÖBÉN ÁLLUNK"
Davosi kezdeményezés: globális személyi nyilvántartás és világpénz jöhet

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 04. 07.
Egy vezető amerikai közgazdász március végén a Davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy küszöbön áll egy új, digitális világpénz bevezetése, amellyel végzett minden tranzakció átlátható lesz a központi bankok számára. Dr. Phillipa Malmgren apja Nixon elnök tanácsadójaként kulcsszerepet játszott a dollár aranyfedezetének megszüntetésében 1971-ben.

Malmgren szerint most hasonló jelentőségű lépés előtt áll a világ. „Nagy kiváltságnak tartom, hogy apám Nixon elnök tanácsadója volt, amikor 1971-ben felszámolták az aranystandardot, így már fiatalon láthattam azt, mennyire döntő jelentősége van a pénzügyi rendszernek minden máshoz képest.”

Ötven év után a következő állomás az egységes világpénz bevezetése lehet.

„Ma azt látjuk, hogy egy drámai változás küszöbén állunk, amely során – ezt bátran mondhatom – eltöröljük a hagyományos pénzrendszert és elszámolást. Ehelyett egy teljesen új rendszert, a blokkláncokra épülő központi digitális világpénzt és elszámolást vezetjük be.”

A közgazdász úgy véli, hogy a digitális „állami kriptopénz” előnye a jelenlegi alternatív valutákhoz képest az, hogy minden felhasználó, minden egyes tranzakciójáról pontos naplójegyzet készül. „Ez rendkívüli átláthatóságot biztosít mindenre, ami a gazdaságban történik.”

A digitális pénzmozgásokat a központi bankok felügyelik majd, amelyek azonnali intézkedéseket hozhatnak azokkal a személyekkel vagy szervezetekkel szemben, amelyek „nem kívánatosnak minősülő átutalásokat készülnek tenni”. 

Malmgren szerint ennek próbája volt, amikor nemrég Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a rendkívüli állapotra hivatkozva elrendelte a tiltakozó kamionos konvoj résztvevői bankszámláinak befagyasztását. Hasonló módon járt el a Biden-kormányzat is a 2021. január 6-ai Capitolium elleni ostrom gyanúsítottjaival szemben. 

A globális digitális valuta bevezetéséhez szükséges, hogy „a föld valamennyi lakosáról egységes globális nyilvántartási rendszer készüljön” – mondta Phillipa Malmgren Davosban.

(Hetek / israel365news.com)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!