"Cisznemű Y generációs latina vagyok, aki szorongással küzd" - mindenki utálja a CIA woke toborzóvideóját
A mélyen megosztott amerikai társadalomban nehéz egységbe kerülnie a jobb- és a baloldalnak, de most sikerült
"Cisznemű Y generációs latina vagyok, aki szorongással küzd" - mindenki utálja a CIA woke toborzóvideóját

Forrás: Youtube/Central Intelligence Agency

2021. 05. 06.
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség legújabb közösségimédia-kampányában sikerült olyan woke videót közzétenniük, mely egyesítette az erősen megosztott bal- és jobboldalt, a "cisznemű" (születési nemével megegyező nemű), szorongással küszködő latina hírszerző tiszt monológját ugyanis nagy többségük kritizálta.  

A CIA hiába próbálta megszólítani az új generációt, széleskörű kritikát kapott a nyakába. Ki gondolta volna, hogy a hosszú és színes történelme során sokszor támadott szervezet Biden első 100 napja során azzal találja szembe magát, hogy

túlságosan woke, azaz szélsőségesen "érzékeny" lett?

A "CIA emberei" című közösségimédia-kampányuk célja az ügynökség sokszínűségének fellendítése lett volna, a jobb és a baloldal kritikusait a megosztottság pillanatában egyesítette, bár különböző okokból.

A kérdéses videóban egy latina hírszerző tiszt monológját hallhatjuk, aki kijelenti:

"cisznemű Y-generációs vagyok, akit szorongási zavarral diagnosztizáltak... interszekcionális vagyok, de életemmel nem kategóriákat igyekszem kipipálni."

Miközben magabiztosan sétál a Langley központon keresztül egy fekete, összeszorított öklöt ábrázoló pólóban. 

"Régebben imposztor-szindrómával küszködtem, de 36 évesen visszautasítom, hogy félrevezető patriarkális eszméket tegyek magamévá azzal kapcsolatban, hogy egy nő mi lehet, vagy minek kell lennie"

- tette hozzá.

A nő által használt terminológia ezután óriási reakciócunamit indított el. Bryan Dean Wright volt CIA-ügynök "propagandista szemétnek" nevezte, illetve a liberális hatalomátvétel csúcsának, a Fox News csatornán. 

Ted Cruz republikánus szenátor szintén nem hagyta szó nélkül a dolgot. Twitter-üzenetében viccesen csak annyit jegyzett meg:

"Amennyiben ön kínai kommunista, iráni mulla vagy Kim DzsongUn... megijedne ettől?"

"Messze jutottunk Jason Bourne-tól" - tette hozzá.

Baloldalon a kritikusok azzal vádolták meg az ügynökséget, hogy woke nyelvezettel próbálják fehérre mosni "gusztustalan" történelmüket.

Néhány veterán kém a CIA védelmére kelt, ünnepelve erőfeszítéseit a sokszínűség felé (más videókban egy meleg CIA könyvtáros és egy vak recepciós is megjelenik), és véleményük szerint mindez hozzá fog járulni, hogy még hatékonyabbá váljon.

„A sokszínűség műveleti előnyt jelent. Ez ilyen egyszerű. Olyan ügynököket szeretnék látni, akik az ENSZhez hasonlítanak ”

- mondta a Twitteren Marc Polymeropoulos, egykori vezető tiszt. 

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!