Botrány Katarban: szivárványos zászlós, ukrajnás pólós férfi rohant be a pályára - felvétel
A Portugála-Uruguay mérkőzést zavarta meg a rendbontó
Botrány Katarban: szivárványos zászlós, ukrajnás pólós férfi rohant be a pályára - felvétel

Forrás: NPO I Live képernyőfotó

2022. 11. 28.
Úgy tűnik, tovább folytatódik az LMBTQ-ideológiához köthető botránysorozat a katari világbajnokságon, miután egy ismeretlen férfi szivárványos zászlóval a kezében rohant be a pályára a Portugália-Uruguay mérkőzés 51. percében. 

 

 

Rövid időre félbe meg kellett állítani a Portugália-Uruguay mérkőzést a katari világbajnokságon, miután egy szurkoló berohant a pályára, kezében egy szivárványos LMBTQ-zászlóval. 

 

 

A férfi pólóján is voltak üzenetek:

elölről a Mentsük meg Ukrajnát szöveg volt olvasható, a hátán pedig, hogy "Tiszteletet az iráni nőknek". 

A rendbontás szépen beleilleszkedik abba az LMBTQ-témájú akciósorba, ami sajnos beárnyékolja a katari világbajnokságot. Miután a FIFA büntetést helyezett kilátásba a tervezett LMBTQ-üzenetű karszalagokkal kapcsolatban, több válogatott más módját választotta az üzenet átadására. A német válogatott a szájuk betapasztásával válaszolt (erre reagáltak a katari szurkolók is), a walesi válogatott tagjai szivárványos csíkokkal a melegítőjükön jelentek meg, de a német belügyminiszter mellett belga kollégája is tüntetőleg viselte a VIP-páholyban az ominózus "One Love" feliratú karszalagot. 

(Mirror/Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!