Szivárványos csíkokban ment fel a pályára Wales - kép
Élesen kritizálták a FIFA szivárványos karszalagos döntését
Szivárványos csíkokban ment fel a pályára Wales - kép

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 11. 25.
Szivárványos csíkokkal a melegítőjükön vonult ki Wales válogatottja a pályára Irán ellen. Már korábban is kritizálták a FIFA szivárványos karszalagos döntését, így kerülték meg a kilátásba helyezett büntetéseket. 

Mint már korábban írtunk róla, a FIFA útmutatása szerint nem lehet az elfogadott verzióktól eltérő karszalagot viselni a világbajnokság mérkőzésein. Ezért több labdarúgó-szövetség felháborodását fejezte ki, többen alternatív módját választották az LMBTQ-ideológia szemléltetésére. A német válogatott a cipőjén viselte a genderlobbi színeit, míg Wales válogatottja a melegítőjén helyezett el szivárványos csíkokat a mai meccsen

 

A torna előtt több válogatott jelezte, hogy egy "One Love" feliratú karszalagban kíván felmenni a pályára, hogy ezzel népszerűsítsék az LMBTQ-kapcsolatokat. Katar azonban kategórikusan elutasította az ilyen ideológiai üzenetek pályára vitelét, így a FIFA is arra kérte a résztvevőket, hogy ne akciózzanak ilyen egyéni módon. A válogatottak erre válaszul felháborodásukat fejezték ki, köztük Wales is. 

A szurkolóik több féle módon próbáltak meg szivárványos ruházatban megjelenni a lelátón, míg a csapat pedig szivárványos csíkokkal a melegítőjükön vonultak ki a gyepre. 

A mérkőzést aztán óriási meglepetésre az iráni válogatott nyerte az utolsó percekben szerzett két góllal.

(DailyMail)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!