„Mit szeretne, hogy büntessük meg?” - Kifosztottak élő adásban egy argentin riporternőt Katarban
„Mit szeretne, hogy büntessük meg?” - Kifosztottak élő adásban egy argentin riporternőt Katarban

A riporternő éppen interjút készített egy szurkolóval, amikor kirabolták.(Forrás: Youtube/Insider News)

2022. 11. 21.
Domonique Metzger éppen élőben tudósított a katari futball-világbajnokságról, és együtt táncolt helyiekkel és szurkolókkal, amikor valaki kirabolta.

A riporternő elmondása szerint valaki kilopta a kistáskájából a pénztárcáját a pénzével és személyes irataival együtt. Metzger csak az élő bejelentkezése után vette észre, hogy kirabolták. Jelentette a rendőrségen a bűncselekményt, de olyan választ kapott, amire nem számított.

Először nem vettek róla tudomást, és csak annyit mondtak neki, hogy majd „előkerül” a pénztárcája. A riporternő arról is beszélt, hogy amikor odaért a rendőrőrsre, átkísérték egy másik helyre, ahol csak nők dolgoznak, mert férfi rendőrök nem vehették fel a jegyzőkönyvet, csak rendőrnő intézkedhetett az ügyében.

Nagyon meglepődtem, amikor felvették a jegyzőkönyvet. Azt kérdezték, hogy ’Mit szeretne, mit tegyen az ügyben az igazságszolgáltatás? Meg fogjuk találni a pénztárcát… Mindenhol vannak kamerák, high-tech kamerák, és meg fogjuk találni a tolvajt arcfelismerő technológiával. Mit szeretne, mit tegyen vele az igazságszolgáltatási rendszer, miután elkapták?’”

- mesélt a tapasztalatairól Metzger.

A riporternőnek kellett eldöntenie, hogy a tolvaj milyen büntetést kapjon, ítéljék-e öt év szabadságvesztésre, vagy esetleg utasítsák-e ki Katarból, de Metzger csak vissza akarta kapni a tulajdonát.

A katari vb előtt több ezer kamerát szereltek fel a stadionokba és a szurkolói zónákba, melyekkel a szervezők meg tudják figyelni a turistákat. A kamerák segítségével még az emberek arcára is rá tudnak közelíteni, ezért valószínűleg nem nagy kihívás megtalálni az argentin riporternőt kifosztó elkövetőt sem.

(Daily Mail / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!