Majdnem szétverték élő adásban egy dán riporter kameráját Katarban
Majdnem szétverték élő adásban egy dán riporter kameráját Katarban

A dán riporter hiába mutatta a forgatási engedélyét.(Forrás: Youtube/Guardian Football)

2022. 11. 17.
A katari futball-világbajnokságról tudósító dán riportert éppen élő adásba kapcsolták, amikor megjelentek a katari biztonságiak, akik nem engedték neki, hogy folytassa a helyszíni bejelentkezését.

Bocsánatot kért Rasmus Tantholdtól a Katari Legfelsőbb Bizottság, miután a riportert katari biztonságiak megakadályozták a munkája végzésében.

A tudósító élőben jelentkezett be a dán TV2 csatornán, amikor golfkocsin katari biztonságiak érkeztek, és az egyikük kezével letakarta a kamerát.

Meghívták az egész világot ide. Miért
nem forgathatunk? Ez közterület”

- tette fel a kérdést Tantholdt, aki hiába mutatta meg az egyik biztonságinak a sajtóengedélyét, az adást fel kellett függeszteniük.

A katari férfiak nem adtak semmilyen magyarázatot arra, hogy a dán stáb miért nem forgathatott mindössze néhány nappal a katari futball-világbajnokság megnyitóünnepsége előtt, viszont megfenyegették a riportert, hogy összetörik és tönkreteszik a kameráját.

“Összetörhetik a kamerát. Össze akarják törni? Tegyék csak. Fenyegetnek minket azzal, hogy összetörik a kamerát” - mondta Tantholdt.

A dán riporter később arról írt a Twitteren, hogy a katari nemzetközi médiairoda és a Katari Legfelsőbb Bizottság bocsánatot kért a stábjától, de Tantholdt ennek ellenére feltette a kérdést, hogy vajon más újságírókkal is ugyanez meg fog történni?

(Daily Mail / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!