Dróntámadás ért egy izraeli tulajdonú olajtankert Ománnál
Dróntámadás ért egy izraeli tulajdonú olajtankert Ománnál

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 16.
A libériai zászló alatt hajózó, Idan Ofer izraeli milliárdos tulajdonában lévő olajtankert Omán partjainál érte a dróntámadás. 

A tartályhajót a szingapúri székhelyű Eastern Pacific Shipping nevű vállalat üzemelteti, és a tankert kedd este érte dróntámadás az ománi partoktól 240 kilométerre, mindössze néhány nappal a katari labdarúgó világbajnokság kezdete előtt.

A térségben a vízi szállítmányozást felügyelő Tengeri Kereskedelmi Műveletek (UKMTO) brit szervezet bejelentette, hogy vizsgálatot indított az incidens kapcsán. A támadásban személyi sérülés nem történt, a hajóban csak kisebb kár keletkezett, és a tartályokból sem ömlött olaj a tengerbe.

A dróntámadásért senki nem vállalta a felelősséget, de valószínűsíthetően Irán áll mögötte, hiszen a perzsa állam az elmúlt években több alkalommal is megtámadott hajókat az Egyesült Arab Emirátusok térségében.

(Ynet News / Jerusalem Post / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!