Kamikaze-drónokkal támadta az orosz haderő Kijevet
Kamikaze-drónokkal támadta az orosz haderő Kijevet

Illusztráció - Egy korábbi ukrajnai támadás után megmaradt drón-alkatrészek.(Forrás: Youtube/CNN)

2022. 10. 17.
Ismét hatalmas robbanások rázták meg Kijevet, helyszíni beszámolók alapján az orosz hadsereg ugyanazt a városrészt támadta kamikaze-drónokkal, mint egy héttel ezelőtt. A robbanások során civil lakóépületek is megrongálódtak.

Vitalij Klicsko arról írt a Telegram-csatornáján, hogy 18 lakost menekítettek ki egy kijevi épületből a támadások után, de legalább két ember a romok alatt rekedt. A város polgármestere egy fotót is közzétett az egyik kamikaze-drón maradványairól.

A mentőcsapatok úton vannak a helyszínre. (…)
A légiriadó továbbra is érvényben van.
Maradjanak az óvóhelyeken!”

- szólította fel Kijev lakosságát Klicsko.

A drónokkal megtámadott városrészben több egyetemi kampusz és étterem is található.

(Deutsche Welle / France24 / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!