Válasz a németeknek: A katari szurkolók is eltakarták a szájukat és Özil esetére emlékeztettek
Válasz a németeknek: A katari szurkolók is eltakarták a szájukat és Özil esetére emlékeztettek

Youtube/News Plus

2022. 11. 28.
A katari világbajnokságon a szurkolók Özilt emlegették a vasárnap tartott spanyol–német mérkőzésen válaszul arra, hogy a németek a szájuk elé tették a kezüket, miután nem viselhették a szivárványos karszalagokat.

A katari drukkerek a tegnapi meccsen ugyancsak eltakarták a szájukat, és Özilt ábrázoló képeket, rajzokat emeltek fel arra utalva, hogy a német válogatottban és a sajtóban hogyan bántak Mesut Özillel az eggyel korábbi világbajnokságon.

Akkor ugyanis gyakorlatilag a török származású, de német színekben játszó futballistát hibáztatták amiatt, hogy a németek teljesítménye a világbajnokság során elmaradt a várakozásoktól. Özil emiatt rasszizmussal vádolta a német labdarúgó szövetséget, illetve a médiát, mert mint mondta, azt tapasztalta, hogy amikor nyer a csapat,

„akkor német vagyok, amikor vesztünk, akkor viszont bevándorló”.

A játékos ezután döntött úgy, hogy otthagyja a német válogatottat. Erre az esetre utaltak a szurkolók a mérkőzésen, mivel akkoriban a németek sem voltak valami toleránsak a török sztárjátékossal.

A témával részletesebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

(AP / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!