Szivárványos karszalag helyett betapasztott száj: így üzentek a németek a FIFA-nak
Szivárványos karszalag helyett betapasztott száj: így üzentek a németek a FIFA-nak

Forrás: Youtube/4-4-2 Football

2022. 11. 23.
A német válogatott focistái eltakarták a szájukat a Japán elleni mérkőzés előtti csapatfotó-készítésnél, hogy így fejezzék ki elégedetlenségüket a FIFA szivárványos karszalagok viselésére vonatkozó döntésével kapcsolatban.

Ahogy arról beszámoltunk, a FIFA bejelentette, hogy a katari vb-n nem engedélyezi az LMBTQ iránti szolidaritást kifejező szivárványos karszalag viselését, sőt pénzbüntetés és sárga lap jár annak, aki a tiltás ellenére ezt mégis megteszi a világbajnoki meccsek során.

A német belügyminiszterre azonban nem vonatkozott a korlátozás, ezért ő “One Love” feliratú, szivárványos karszalaggal foglalt helyet a FIFA elnöke mellett. Nancy Faeser bírálta korábban a FIFA-t, és jelezte, hogy a büntetéssel való fenyegetés elfogadhatatlan.

A mostani időkben érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkriminációt elítéljék.
Ez nem illik a korunkhoz, és nem helyes
viszonyulás az emberek felé”

- vélekedett a német belügyminiszter.

A német futballszövetség azzal érvelt, hogy nem politikai állásfoglalásnak szánták a szivárványos karszalag viselését, hanem a sokszínűséget és a kölcsönös tiszteletet szimbolizálta volna.

(Reuters / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!