48 órán belül terrormerénylet lehet Moszkvában, figyelmeztet az amerikai nagykövetség
48 órán belül terrormerénylet lehet Moszkvában, figyelmeztet az amerikai nagykövetség

Forrás: Shutterstock/Oleg Elkov

2024. 03. 08.
Az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége figyelmeztetést adott ki arról tegnap, hogy a következő 48 órában Moszkvában terrortámadások veszélye forog fenn.

„A nagykövetség figyelemmel kíséri azokat a jelentéseket, amelyek szerint szélsőséges (csoportoknak) küszöbön álló tervei vannak arra, hogy nagyszabású moszkvai összejöveteleket - köztük koncerteket – vegyenek célba, és (ezért) az amerikai állampolgároknak azt tanácsoljuk, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyszabású összejöveteleket” – olvasható a csütörtök este közzétett tájékoztatóban.

A figyelmeztetést követően az Egyesült Királyság külügyminisztériuma és az Egyesült Államok konzuli ügyekért felelős hivatala az amerikai nagykövetségre hivatkozva saját figyelmeztetést adott ki a terrorveszély kapcsán.

Az orosz hatóságok nem kommentálták a közleményeket.

Csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arról számolt be, hogy ügynökei meghiúsították az egyik ISIS-sejt tevékenységét az ország Kaluga régiójában. A sejt tagjai támadást terveztek egy moszkvai zsidó intézmény ellen. Az FSZB közölte, hogy a terroristák "fegyveres ellenállást tanúsítottak", és "viszonzó tűzzel semlegesítették őket".

(Meduza / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!