2003. 04. 11. (VII/15)
Amikor ítélkezni kötelező

Amikor ítélkezni kötelező

2003. 04. 14.
Bakay Kornél, egykori MIÉP-es képviselőjelölt, magyar őstörténész ismét hallatott magáról. A kőszegi Jurisics Miklós Múzeum igazgatója, a máig sem akkreditált Miskolci Bölcsész Egyesület tanára nemrégiben azzal keltett nagy sajtóvisszhangot, hogy helyi vállalkozók, elvbarátai segítségével megkezdte az 1950-es években berobbantott, Kőszeg melletti Szálasi-bunker feltárását. Már akkor felvetődött, vajon szükség van-e a nyilas időkre emlékeztető objektum bolygatására, s mire is lenne használható, vagy inkább felhasználható a Szabó-hegyi bunker. Ráadásul a történettudomány és a közvélemény is tudja, hogy Szálasi szállása az utolsó hónapokban nem Kőszegen, hanem egy brembergi bányászházban volt, itt dolgozott, méghozzá "A hungarizmus eszmerendszeré"-nek borult elmére valló fejezetein, s csak a légitámadások idején vonult egy e célra épült, egyszer? légvédelmi óvóhelyre. Mindenesetre a kőszegi objektum feltárása befejeződött, de néhány gombon kívül nemigen találtak mást a lelkes kutatók. Ami inkább problematikus: a műemlékké nyilvánítás folyamatban van, tehát tartogat még meglepetéseket a kőszegi Szálasi-bunker.
2002. 09. 05. (VI/36)
Forradalomparódia

Forradalomparódia

2002. 09. 07.
A Fidesz tüntetett a sajtószabadságért múlt pénteken az MTV – általuk eladott – székháza előtt, pontosabban mögött. Este hét után már emelkedett volt a hangulat: virággal, újsággal felszerelt emberek igyekeztek a belváros felé. A Kossuth téri metrómegállótól a Szabadság térre igyekezve számos "tüntetési szuvenír" (már egy iparág épült a polgári körök igényeinek kielégítésére) beszerezhető lett volna, ha nem kellett volna sietni, hogy mielőtt a Könyves Kálmán körúttól a Budaörsi útig bedugul a város a milliónyi demonstrálótól, addig a tribün közelébe férkőzzünk. Így nem jutott a kétezer forintért árult, kínai gyártmányú Nagy-Magyarország térképpel díszített pólóból. "Hajrá Magyarország!" CD-ből sem vásárolhattunk, a Kontroll-csoport választásokat elemző könyvét áruló kislányra is csak egy mentegetőző pillantást vethettünk. Még szerencse, hogy megkaparintottuk a Nemzeti Sajtószemle különkiadását, mely a Vasárnapi Újságtól a Magyar Fórumig szemlézget a nemzeti sajtó javából. Ám nem volt időnk belemerülni, elvonták figyelmünket a gyülekező demonstrálók. 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!