Németh Sándor: Magyarország érdeke, hogy ne egyközpontú világ alakuljon ki
Németh Sándor: Magyarország érdeke, hogy ne egyközpontú világ alakuljon ki

Illusztráció(Forrás: Facebook/Németh Sándor)

2023. 05. 26.
Két terv, két erő harcol a történelemben – mondta a Heteknek adott pünkösdi interjúban Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője.

A lelkész szerint a világban 2015 óta olyan nagy jelentőségű fordulat zajlik, a migrációs hullám, a világjárvány, majd pedig az orosz-ukrán háború nyomán, amelyek következtében minden nemzetnek újra kell gondolnia a helyét és perspektíváját.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Németh Sándor történelmi példák és bibliai kijelentések tükrében úgy látja, érzékelhető egyfajta törekvés arra, hogy az európai konfliktusok kezelése és a kontinens egyesítése által „létrejöjjön egy olyan birodalmi alapzat vagy formáció, amely meg tudja szerezni a dominanciát a világban, szoros szövetségben az Egyesült Államokkal”.

A lelkész szerint ezzel állhat összefüggésben az ukrán háború is, mert ezzel a tervvel Oroszország vezetése és Kína is szemben áll.

Ebben a folyamatban a vallásnak is szerepe lehet a jövőben:

„Nehezen tudom elképzelni azt, hogy Róma nélkül létrejöjjön az észak egysége, nem véletlen, hogy sokan állítják, miszerint ma ’nincs az uniónak lelke’”.

A lelkész szerint ma Európát és az uniót materialista-liberális alapokon akarják felépíteni. „Ez bármikor összeomolhat, látjuk, hogy minden országban nő ezzel szemben az ellenállás és az elégedetlenség. Szerintem a mostani európai helyzetben minden lehetséges, tehát az is, hogy a hagyományos kereszténység birodalomteremtő ereje megújul, és erre támaszkodik egy nagy európai egység rekonstrukciója. Még az is benne lehet, hogy monarchiák helyreállnak ott, ahol mindig is voltak, de az utóbbi évszázadban megszűntek”.

Az ilyen nagy birodalmi jellegű mozgásokban Magyarország, mint tranzitország érdeke az, hogy ne legyen domináns világbirodalom.

„Az lenne szerencsés, ha létrejönne egy olyan nagyhatalmi egyensúly, amely lehetővé teszi Magyarország számára, hogy sokoldalú gazdasági együttműködést tudjon fenntartani. Az unióhoz való tartozással együtt szükséges lenne az Egyesült Államokkal, Oroszországgal, Kínával és Indiával és más országokkal is a kölcsönös érdekek alapján jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani. Az ukrán-orosz háború alatt ezt igyekeznek széjjel verni, és egy olyan világhelyzetet létrehozni, amelyben ez ellehetetlenül. Magyarország harca éppen arra irányul, hogy ez fönnmaradjon, mert ha ez megszűnik, Magyarország provincialétre van kárhoztatva” – fogalmazott Németh Sándor.

Ebben a helyzetben a keresztények feladata az, hogy Jézus szavai szerint „a föld sói legyenek”. Ennek érdekében az ima és a Szent Lélekkel való személyes közösség mellett szükséges az is, hogy globális látással rendelkeznek a világ helyzetéről. Küzdjenek azért, hogy „ne szűnjön meg se a nemzeti, se pedig a természetes nemi identitás, fennmaradjanak a szabadságjogok, a házasság, a család és a nemzet szuverenitása”.

„Amennyiben ehhez társul még az evangélium hirdetése és hiteles képviselete, akkor meg vagyok róla győződve, hogy Magyarország reménysége– legalábbis spirituális értelemben – megalapozott, és az ország nem fog összeomlani, hanem túléli ezeket a nagyon nehéz időszakokat, amelyek előttünk állnak” – mondta a Heteknek adott pünkösdi interjúban Németh Sándor.

A Hetek pünkösdi lapszámában ünnepi interjút készítettünk Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével és a Hetek alapító-főszerkesztőjével.

előfizetés

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!