Hazudnak a capitoliumi eseményekről, az emberek feletti kontroll a tét - véli a legnézettebb amerikai műsorvezető
Tucker Carlson szerint mindenkire rákényszerítenék a mainstream álláspontot
Hazudnak a capitoliumi eseményekről, az emberek feletti kontroll a tét - véli a legnézettebb amerikai műsorvezető

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 15.
Tucker Carlson, az Egyesült Államok legnézettebb műsorvezetője a Fox News-on foglalta össze, hogy milyen drámai válsághelyzet van valójában az Egyesült Államokban. A tét véleménye szerint az amerikai állampolgárok feletti kontroll. 

"A múlt heti capitoliumi zavargás nem egy rasszista bűncselekmény volt, de még csak nem is felkelés. Nem a fehér felsőbbrendűség veszélyes hívei hajtottak végre fegyveres inváziót. Ez hazugság. Miért követelik tőlünk, hogy elhiggyük ezeket a hazugságokat?"

- teszi fel a kérdést Carslon, aki ugyanakkor leszögezi, teljes mértékben ellenez mindennemű politikai erőszakot, és ezt rendszeresen hangoztatja is. 

Ugyanakkor úgy véli, a capitoliumi események értelmezése, az azt követő hajtóvadászat és törvényhozói lépések jóval nagyobb veszélyt jelentenek, amiről fontos beszélni. "A bölcs vezetők tudják, hogy nem szabad bátorítani a csőcseléket, mert akkor elszabadul az erőszak és emberek halnak meg. Reméljük, most már Washingtonban is megtanulták ezt a leckét" - fogalmazott. 

Véleménydiktatúra

Carlson szerint felháborító az a narratíva, mellyel azt próbálják beadni az embereknek, hogy egy Chewbaccának öltözött kipingált arcú ember egy szupertitkos puccsista kommandót vezetve próbálta megdönteni a kormányt. Amilyen abszurd ez az állítás, annyira működik is, miközben az Egyesült Államok történetének legnagyobb támadását intézték az alapvető emberi szabadságjogok, főként a szólásszabadság ellen.

"Ezen persze nem szabadna meglepődni, mert már voltak annak előzményei, hogy ezt tervezik végrehajtani" - emlékeztetett a műsorvezető.

"Vita és érvelés helyett fenyegetéssel és megfélemlítéssel akarják keresztülvinni a saját ideológiai monopóliumukat"

- vélekedik Carlson, aki utalt arra is, hogy az ő műsorát is többször megpróbálták elnémítani csak azért, mert a George Floyd halálát követő zavargások kapcsán kérdéseket mert feltenni. 

Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt évben egy szűk kisebbség milyen iszonyatos nyomást helyezett a többségi társadalomra, hogy az ő narratívájuk legyen az uralkodó. "Mondanak dolgokat, amivel talán nincs az országban olyan ember, aki egyetértene, de mivel senki más nem szólalhat meg, övék az a monopólium, hogy mit lesz a következő lépésük" - magyarázta. 

Jó zsaru, rossz zsaru

Carlson a műsorában bejátszotta Alexandria Ocasio-Cortez szélsőbaloldali demokrata képviselő korábbi mondatait is, amelyeken a rendőrségek költségének elvonására buzdított, összevetve a mostani kijelentéseivel, amikor pedig a fehér tüntetőkkel szembenálló fekete rendőröket méltatta.

Egy másik demokrata képviselő szintén hasonló "pálforduláson" esett át, amikor előbb a civil engedetlenségre buzdított, majd most pedig a félelemkeltést utasította el, mint célkeresztbe került "fekete nő".

Ayanna Pressley a capitoliumi eseményekkor azért hagyta el a kongresszusi biztonsági szobát, mert nem akart egy helyen tartózkodni a "fehér felsőbbrendűséget hirdető" kongresszusi képviselőtársaival...

A polgárok feletti kontrollal kapcsolatban Carlson mutatott egy másik bejátszást is, amin a New York Times egyik publicistája értekezik arról, hogy a Fox Newst bojkottálnia kellene a hirdetőknek, valamint a nézőiket pedig számon kellene kérni, hogy miért néznek olyan csatornát, amin hazugságok hangoznak el. A MSNBC elemzője egyenesen azt vetette fel, hogy "át kellene programozni" a Trumpra szavazókat.

"Valamiféle kormányzati intézményre gondol, vagy átnevelő táborra. Nem tudjuk megmondani, mi lehet a konkrét terv"

- jegyezte meg nem is annyira ironizálva Carlson. 

Ki kontrollálja a népet?

A műsorvezető kitért arra is, hogy a Twitter vezérigazgatójáról, Jack Dorseyról is kiszivárgott egy felvétel, amelyen arról értekezik, hogy a közösségi oldal tiltáshulláma messze nem csak Donald Trump oldaláról szól, mivel az csak a kezdet. 

"Elismerte mindazt, amit a többiek tagadnak: ez nem csak Donald Trumpról szól, sosem csak róla szólt. De még csak nem is arról, ami a múlt héten történt a Capitoliumban.

Ez arról szól, hogy innentől kezdve ki kontrollál téged, és az országot, amiről azt gondoltad, hogy a tied is. Sajnálom, de ez a nemzeti válság csak mélyülni fog, és nincs már választási lehetőségünk."

(Fox News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!