hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

AfD-politikus: Őrületes az ellenzéki pártok elnyomása Németországban

Petr Bystron, az Alternative Németország (AfD) európai parlamenti képviselőjelöltje, a párt EP-listájának második helyén található. Magyarországi látogatása során adott interjújában beszélt arról, hogy tényleg betilthatják-e az AfD-t, reagált az antiszemita, szélsõjobboldali és náci vádakra, de arról is kérdeztük, hogy az Európai Unión belül vagy kívül képzeli el Németország jövőjét.

Ezek után semmilyen jogalapja nincs az ENSZ-nek Izraelt kioktatni

Terrorista alkalmazottak, október 7-ei mészárlásban részt vevő tanárok: az UNRWA körül kirobbant botrány végérvényesen bebizonyította: a nemzetközi szervezeteknek semmilyen morális jogalapjuk nem maradt arra, hogy Izraelen számonkérjék az emberiességet.

Belföld

Soha nem volt ilyen mélyponton a születésszám

2023-ban 85 200 gyermek született Magyarországon, ami történelmi mélypontot jelent a születések számát tekintve. Az immár két éve tartó negatív trendet a koronavírus-járvány indította el, s fennmaradásában az általános bizonytalanságérzet erősödése is közrejátszhatott.

Globális Armageddon: így rogyasztaná térdre Magyarországot Brüsszel

Pénzügyi armageddon, zsarolási útmutató, szavazati jogmegvonás, huxit. Még csak egyetlen hónap telt el az évből, máris olyan mélységre jutottak az uniós hatalmi harcok, hogy az ember csak kapkodja a fejét. A sajtóban megjelenő kiszivárgott információk viszont csak részben mutatják be a színfalak mögött zajló elképesztő valóságot.

A szög a zsákból - E heti köszöntőnk

Ismerős a jelenet a filmekből, amikor a másnapos embert egy jókora kijózanító pofonnal térítik magához? Hát, valahogy mi is így vagyunk ezzel az elmúlt néhány hónap történéseit szemlélve, sorra dőlnek meg az illúzióink a nyugati világ berendezkedésével kapcsolatosan.

Hit és értékek

Bibliai népek nyomában: helyszíni riport Szaúd-Arábiából

Egy év leforgása alatt az Arab-félsziget legtöbb zugát bejártuk, a háború sújtotta Jemen várat még magára. Szaúd-Arábia a félsziget legnagyobb, és a szunnita világ egyik legbefolyásosabb országa nem csupán buta sivatag. A különböző régiók a hosszú és a bibliai narratívát is érintő történelmük megannyi fejezetébe engednek betekintést.

HÁTTÉR

Ki volt a tragikusan korán elhunyt Rockenbauer Pál?

„Indulj el egy úton, s én is egy másikon…” – mondja a régi nóta, amely a Másfélmillió lépés Magyarországon főcímdalaként vált igazán ismertté. Egy beteljesületlen szerelem fülbemászó dallama ez a búsuló csángó magyaroktól, amely hordozza az országjáró sorozat alkotójának, Rockenbauer Pálnak a csonka sorsát is.

Trump alelnökének készül a Fox Newstól kirúgott médiasztár?

A Politico amerikai lap szerint létezik mainstream jobboldali ellenkultúra, melynek ikonikus alakja Tucker Carlson. A volt tévés egy ideje mintha árnyékdiplomata lenne; legutóbb az elbukott kamionos szabadságkonvoj földjén, Kanadában járt zsarnokságellenes üzenettel.

Pánikkeltés vagy realitás háborúra felkészíteni Európa lakosságát?

Miközben a példátlanul hosszú békés időszakhoz szokott Európa azt latolgatja, hogy vezetőinek háborús figyelmeztetései csupán pánikkeltési kísérletek-e, a Közel-Keleten az „ellenállás tengelyének” felemelkedése rendezi át a viszonyokat.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!