hetilap

Hetek hetilap vásárlás
AfD-politikus: Őrületes az ellenzéki pártok elnyomása Németországban
"Kizárnak minket minden vitából, igyekeznek elkerülni, hogy szembe kelljen nézniük velünk"
AfD-politikus: Őrületes az ellenzéki pártok elnyomása Németországban

Forrás: Youtube / Petr Bystron MdB

2024. 01. 31.
Petr Bystron, az Alternative Németország (AfD) európai parlamenti képviselőjelöltje, a párt EP-listájának második helyén található. Magyarországi látogatása során adott interjújában beszélt arról, hogy tényleg betilthatják-e az AfD-t, reagált az antiszemita, szélsõjobboldali és náci vádakra, de arról is kérdeztük, hogy az Európai Unión belül vagy kívül képzeli el Németország jövőjét.

  Az elmúlt időszakban rendre felmerül Önökkel kapcsolatban, hogy egyrészt növekszik a népszerűségük, másrészt viszont akár be is tilthatják Önöket. Lát az utóbbira reális esélyt?

Nos, az AfD a legfiatalabb és a legsikeresebb új párt, amely a második világháború óta alakult. A választók bizalmának köszönhetően ott vagyunk valamennyi tartományi parlamentben, a Bundestagban és az Európai Parlamentben is. Miközben beszélgetünk, a választási előrejelzések szerint mi vagyunk a legerősebb német párt a türingiai, a szászországi tartományi választásokon és az európai parlamenti választásokon is. Ez az oka annak, hogy az establishment olyan keményen harcol ellenünk. Próbálkozhatnak, de a legerősebb pártot nem tudják betiltani. Emberek millióinak a feje fölött akarnak döntést hozni? A sikerünk szúrja a többi párt szemét, hiszen tőlük veszünk el szavazatokat.

A győzelmeink mind az ő kárukra történtek. Lehetőségük lett volna belemenni a politikai versenybe, és megpróbálhatták volna a társadalmat megnyerni az érveikkel. De nem ezt teszik. Kizárnak minket minden vitából, igyekeznek mindenáron elkerülni, hogy szembe kelljen nézniük velünk. Nem maradt más eszközük, csak az, hogy visszaélnek a rendelkezésükre álló teljes apparátussal annak érdekében, hogy lejárassanak minket. Mindent felhasználnak. A rendőrséget, a titkosszolgálatot, a tömegmédiát és a hatóságokat. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!