hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezek után semmilyen jogalapja nincs az ENSZ-nek Izraelt kioktatni
Kínos jelentés leplezte le a palesztinokat segítő szervezet terrorkapcsolatait
Ezek után semmilyen jogalapja nincs az ENSZ-nek Izraelt kioktatni

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 01. 31.
Terrorista alkalmazottak, október 7-ei mészárlásban részt vevő tanárok: az UNRWA körül kirobbant botrány végérvényesen bebizonyította: a nemzetközi szervezeteknek semmilyen morális jogalapjuk nem maradt arra, hogy Izraelen számonkérjék az emberiességet.

A The Wall Street Journal a napokban izraeli hírszerzési információkra hivatkozva robbantotta ki a megdöbbentő botrányt: az ENSZ munkatársai is részt vettek izraeli állampolgárok elrablásában, valamint a déli kibucokban lezajló mészárlásban október 7-én.

A beszámoló szerint ez állt azon döntés hátterében, hogy az UNRWA (vagyis az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala) 12 alkalmazottat elbocsátott. A riport szerint a nemzetközi szervezet egyik iskolai tanácsadóját – aki a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban dolgozott – azzal vádolják, hogy fiával egy izraeli nő elrablását készítette elő. Egy a Gáza középső részén fekvő Nuszeiratban dolgozó szociális munkás a dokumentum szerint egy izraeli katona holttestét akarta Gázába szállítani, valamint lőszert osztott és járműveket koordinált a véres támadás napján. Egy harmadik ENSZ-alkalmazottról az is kiderült, hogy részt vett a Be’eri kibucban végrehajtott mészárlásban, melynek során 97 emberrel végeztek bestiálisan a beözönlő terroristák.

A nyilvánosságra került információk szerint az érintett UNRWA-alkalmazottak közül tíz bizonyítottan a Hamász terrorcsoport tagja, egy pedig a palesztin Iszlám Dzsihádhoz tartozik. A vádlottak közül heten az UNRWA iskoláinak tanárai voltak, ketten pedig más-más minőségben dolgoztak az iskolákban. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!