hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Le lehet győzni a mainstream médiát?
Árral szemben: Egyre nehezebb konzervatív tartalmakat megjelentetni
Le lehet győzni a mainstream médiát?

Forrás: Twitter / Tucker carlson

2023. 06. 21.
Tucker Carlson, Daily Wire, Ultrahang, Pesti TV, Hetek, és így tovább – a végtelenségig lehetne sorolni azokat a konzervatív tartalomgyártókat, amelyekre nagy tömegek kíváncsiak. A megszólalásra azonban egyre kevesebb lehetőség van, mivel a közösségi média és a főáramú sajtó hallani sem akar a máshogy gondolkodókról, és ennek a tartalmak vagy akár a csatornák törlésével is hangot ad.

Egyre komolyabb méreteket ölt a főáramú média, illetve a közösségimédia-felületek és videómegosztók kampánya a számukra elfogadhatatlan tartalmakkal szemben. Ennek egyik leghíresebb példája Tucker Carlson, aki a Fox News konzervatív televíziós csatorna sztárja volt, műsoronként 3 milliós megtekintésekkel, amíg hir­telen az utcán nem találta magát.

Sokak szerint olyan megjegyzéseket tett a műsorban, amelyek miatt a Fox News anyagi kárt is szenvedett, legalábbis az időzítés erre utal.

A csatorna több mint 700 millió dolláros kártérítésben egyezett meg a Dominion választási rendszereket szolgáltató céggel, amelynek egyik termékéről Carlson bizonyíték nélkül állította, hogy problémát okozott a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Mások szerint azért kellett eltávolítani a helyéről, mert a képviselőház republikánus többségének vezetője, Kevin McCarthy hozzáférést adott Carlson csapatának a választást követő, január 6-án történt eseményekről készült videófelvételekhez, amelyeket a műsorvezető nem átallott átnézni, és a talált kérdésekről beszámolni milliós nézettségű műsorában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!