hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Le lehet győzni a mainstream médiát?

Tucker Carlson, Daily Wire, Ultrahang, Pesti TV, Hetek, és így tovább – a végtelenségig lehetne sorolni azokat a konzervatív tartalomgyártókat, amelyekre nagy tömegek kíváncsiak. A megszólalásra azonban egyre kevesebb lehetőség van, mivel a közösségi média és a főáramú sajtó hallani sem akar a máshogy gondolkodókról, és ennek a tartalmak vagy akár a csatornák törlésével is hangot ad.

A Snowden-akták 10 év távlatából: kulcsrakész digitális diktatúra

„Nem bánom, amit tettem, ez volt a helyes döntés és meg kellett tennem” – mondta Edward Snowden a Guardiannek 2013 júniusában. A brit lap Pulitzer-díjas riportere egyike volt azoknak az újságíróknak, akik Hongkongban találkoztak Snowdennel, hogy átvegyék tőle az NSA megfigyelőprogramját leleplező dokumentumokat. De ki is Edward Snowden, és milyen hatása volt a szivárogtatásának 10 év távlatából?

Elképesztő fenyegetés: totális internetes megfigyeléssel büntetnék a keresztény anyukát, mert nem megfelelően posztolt

Orwelli, abszurd és érthetetlen. Leginkább ezekkel a szavakkal jellemezhető a szituáció, amiben Caroline Farrow ötgyermekes keresztény anyuka találta magát nemrégiben: teljes online kontroll alá kívánja helyezni a brit rendőrség az aktivistát, amiért biológiai nemének megfelelően utalt bizonyos személy(ek)re a Twitteren.

Terror és megtorlás Szamariában: miért robbant ki ismét feszültség Izraelben?

A közelmúltban elkövetett palesztin terrorcselekményekre adott reakciók azt jelzik, számos izraelinél betelt a pohár. Ártatlan emberek legyilkolása után érthető a harag és a kétségbeesés, ám az egészen új helyzetet szül, amikor zsidó ifjak egy csoportja a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

Belföld

Veszélyes és valótlan párhuzamot állított a nagykövet

David Pressmann amerikai nagykövet beszédet mondott a budapesti Pride megnyitóján, és ebben a homoszexuálisok üldözését együtt említette a holokausztban megbélyegzett és népirtás áldozatává vált zsidósággal. A párhuzamról Pécsi Tibor történészt kérdeztük.

A kommunikációs háború hadifoglyai: mi lesz a 11 kárpátaljai katonával?

Éles diplomáciai konfliktus bontakozott ki Ukrajna és Magyarország között, miután egy titkos művelet keretében tizenegy kárpátaljai származású hadifoglyot elengedtek Oroszországból és hazánkba szállítottak. Az ukrán vezetés szerint a kormány egy orosz titkosszolgálati kampányt szolgál ki, a magyar fél szerint viszont inkább örülni kellene a szabadulásuknak.

Hit és értékek

Mivel készül a 21. századra a Habsburg-dinasztia?

A Habsburgok útja„Soha nem mondom azt, hogy soha” – ezzel a sejtelmes megjegyzéssel utal rá Habsburg Eduárd, hogy nem csupán nosztalgikus érdeklődésből írt könyvet a nagy múltú családról. Elolvastuk a Habsburg-út című könyvet, és rájöttünk: a Habsburgok tényleg nem történelmi relikviának tekintik magukat.

HÁTTÉR

Politikai perek Donald Trump ellen

A Donald Trump elleni vádemelés teljes mértékben és nyíltan politikai jellegű. Az egyik legvalószínűbb oka, hogy a volt elnök szembe mer szállni a washingtoni háborús gépezettel.

Behurcolt hódítók: küzdelem az invazív fajok ellen

Aki egy kis időt töltött a szabadban, biztosan találkozott már a zöld vándor- vagy az ázsiai márvány-poloskával, a harlekinkaticával vagy a spanyol meztelencsigával. Ha pedig viszket az orra, szeme, és a bőréből legszívesebben kiugrana, akkor ki ne tudná, hogy itt a nyugtalanító parlagfűszezon?

Jön a világvaluta: globális ellenőrzőrendszer épül?

Gőzerővel zajlik a digitális jegybankpénz (CBDC) előkészítése világszerte. Októberre születik meg a döntés, hogy milyen menetben vezetik be kötelező jelleggel a CBDC-t az Európai Unióban. Akár 3 éven belül olyan rendszerhez kapcsolódhatnak a tagállamok, amely az emberek totális ellenőrzését is lehetővé teszi majd.

KÁVÉSZÜNET

A hazai turizmus motorját a fürdők jelentik

2023 elején még arról lehetett olvasni, hogy bajban vannak a hazai fürdõk. Bár a háború és az energiaválság árnyékában a külföldi turisták száma csökkent, viszont bizakodásra ad okot a fürdõk korszerûsítése, fejlesztése mellett a belföldi turizmus élénkülése.

Gyerekekkel a Balaton mellett

Nyári pihenés célpontjaként megunhatatlan a Balaton környéki településeket választani, főleg családdal. A festői környezet pihentet, a Balatonban jót lehet csobbanni, és bár ,,Bambi” nem kapható, de a Balaton legjobb díjnyertes fagyija igen – bemutatjuk miért is érdemes Almádiba ellátogatni.

Így fürdőznek a Föld körül

Ha elegünk van a stresszes hétköznapokból, a fürdők nagyszerű felfrissülést, regenerálódást nyújtanak. Sőt, a kivételes fürdőhelyszínek nyáron akár egy-egy utazás fő attrakciói is lehetnek!
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!