hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így fürdőznek a Föld körül
Fürödjünk kilátásban!
Így fürdőznek a Föld körül

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 06. 22.
Ha elegünk van a stresszes hétköznapokból, a fürdők nagyszerű felfrissülést, regenerálódást nyújtanak. Sőt, a kivételes fürdőhelyszínek nyáron akár egy-egy utazás fő attrakciói is lehetnek!

Számos jótékony hatása van a szervezetünkre a földkéregből kiáramló vizeknek, így nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is ápolhatjuk. A jól ismert hazai fürdők mellett a világ számtalan gyógyhelyén a fürdőzést izgalmas, természeti kincsekkel teli környezetben élvezhetjük. A teljesség igénye nélkül a Föld legkülönlegesebb fürdőhelyei következnek.

Hévízek országa

Japán híres az onszenről, vagyis a forró hőforrásairól. Itt találjuk a világ egyik legnagyobb termálvízlelőhelyét, ahol szinte együtt lélegezhetünk a természettel. A vulkanikus országban legalább 20 ezer helyen, sokszor lélegzetelállító környezetben élvezhetjük ezeket a gyógyhelyeket. A Takaragawa Onsen hőforrások a Joshin’etsukogen és az Oze Nemzeti Parkok hófödte csúcsai között folynak. A felkelő nap országában az évszakok szerint változó erdei környezet olyan érzést kelt, mintha egyenesen a paradicsomba csöppentünk volna. Ez az a térség, ahol szabadon élnek és fürdőznek a japán makákók, más nyelveken a hómajmok.

A Kjúsú szigetén fekvő Beppu városa gőzfelhőben fürdik a nap 24 órájában az aktívan bugyborékoló, mélyből – mintegy 3750 forrásból – feltörő, naponta 130 ezer tonnányi hévíznek köszönhetően. A vulkanikus kőzetei miatt a vidék különlegessége, hogy itt rövid sétányi távolságra közel 168 közfürdőben és teljesen különböző összetételű termálvizekben csobbanhatunk. Például a Tokióhoz közeli Hakone Kowakien Yunessun fürdőkomplexumban egészen különleges „tematikus medencék” találhatók: megmártózhatunk kávéban, zöld teában, vörösborban és persze sós tengervízben is, de úszkálhatunk akár egy sötét barlangban, ahol csak a világító halak foszforeszkálnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!