hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 06.29. (XXII/26) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Trump Európa-politikája

Az Egyesült Államok orosz és kínai érdekek támadása alatt álló, stratégiai „hadszíntérnek” tekinti Európát. az új látásmódot sokan „keleti tolódásként” értékelik.

A miniszter, aki kétszer is elárulta Izraelt

Hollandiából drogot csempészett, HongKongban hitelkártyával trükközött, SrÍ Lankán fegyverekkel készült kereskedni. Gonen Szegev bűnözői karrierje most csúcsra ért, Iránnak történő kémkedés vádjával áll bíróság elé.

A válság után 10 évvel

A 2008-as válság óta megnégyszereződött a szigetországba érkező turisták száma és csaknem helyreállt a gazdaság. A jégkorszaknak vége, de vajon meddig tart az olvadás?

Belföld

Brüsszel aggódik a magyar demokráciáért

Az elfogadott Stop Soros törvénycsomagnak a sajtó által hangoztatott civilekre, migrációra és hajléktalanokra vonatkozó részein kívül van egy kevésbé ismert, de annál jelentősebb sarokpontja: a külön közigazgatási bíráskodás létrehozása.

Mi Hazánk Mozgalom: szélsőjobbtól is szélre

Amint az várható volt, pártként folytatja a kilépett és csalódott jobbikosok képviseletére vállalkozó Mi Hazánk Mozgalom. A döntés után Toroczkai László azonnal világossá tette, új pártjával visszatérnek a Jobbiknak annak idején áttörést hozó cigányozáshoz, és EU-ellenességük dacára elindulnak a jövő évi EP-választáson is. 

Hit és értékek

Vízhiány, háború, migráció

A szíriai háború azzal indult, hogy aszad elnök elzárta a vízcsapot egy déli tarto­mányban. a jövőben ez megismétlődhet.

HÁTTÉR

Nagy Imre védelmében

A jobbikos Szávay István a héten ismét moszkovita gazembernek nevezte a parlamentben Nagy Imrét.

Aranyláz az űrben

Az emberiség első dollárbilliomosa vélhetően már nem a Földön, hanem az űrben fog meggazdagodni. A világgazdaság mohó nyersanyagigénye ugyanis bőven kielégíthető lenne az aszteroidákban található gigantikus mennyiségű nehézfémmel. Már csak ki kell bányászni.

A NASA nem engedi át a világűrt

A Hetek lehetőséget kapott arra, hogy egy nemzetközi konferenciabeszélgetés keretében a NASA frissen kinevezett tudományos igazgatóját kérdezze az űrügynökség jelenlegi kutatási irányairól. (A magyar médiát lapunkon kívül a 444.hu képviselte). Dr. Jim Green legérdekesebb válaszait témakörönként gyűjtöttük össze.

Jobban élünk, mint hat éve

Boldogabb lett a magyar társadalom az elmúlt években. A javulás nem csak ránk igaz: többnyire olyan, kevéssé boldog és kevésbé fejlett országokban nőtt nagyot a mutató, mint Togo, Bulgária vagy Macedónia. A pozitív trend­ben a gazdasági konszolidációnak volt elsődleges szerepe.

Ha csak egy cikket olvas el ma, ez legyen az!

Az álhírek (fake news) felmérések szerint hatszor olyan gyorsan terjednek az interneten, mint a valós információk. A jelenségről Balázs Géza nyelvészprofesszorral beszélgettünk.

A végén nem mindig a németek nyernek

Négy évvel ezelőtt az integrációs politika sikersztorijaként méltatta a világbajnok német futball­válogatottat Angela Merkel. Az oroszországi vébéről idő előtt távozó Nationalelf kapcsán most ez a nézőpont ellenkező előjelet kapott.

Folytassa, Messi!

Tovább íródhat az argentin szappanopera – oh, Lionel, ne hagyj el, képes vagyok arra, hogy mindent megbocsássak – miután a ki-ki meccsen Argentína 2-1-re legyőzte Nigériát. Aki nem látta az Argentína–Nigéria meccset, annak gólösszefoglaló helyett elég a Maradonát mutató vágóképeket bejátszani: az első argentin gólnál látott kirobbanó örömtől a szunyókálástól és a kataton állapoton keresztül jutott el odáig az egykori világklasszis, hogy két kezének középső ujját kimutatva a díszpáholyból jelezze, mit érez a meccs végén. 

KÁVÉSZÜNET

A találkozások helye: Wrocław

Krakkó, Varsó, Poznań, Zakopane. Legtöbbünknek ismerősen csengenek ezek a településnevek; akár történelemóráról, akár a télisportok szeretete miatt, netán egy iskolai kirándulás keretében mi magunk is jártunk valamikor e városok valamelyikében. Nos, érdemes bővíteni lengyelországi ismereteinket és felfedezni a 2018 legjobb európai úti céljának választott Wrocławot is, Szilézia fővárosát.

Gyógyfürdőink rövid története

Magyarország termálvíz-, gyógyvíz-, ásványvíznagyhatalom­nak számít. Immár évez- ­redes fürdőkultúrával büszkélkedhetünk, ráadásul fürdőink az utóbbi 10-15 évben megújultak, így a külföldi vendégek körében is egyre keresettebbek.

Gyógyító vizeink jótékony hatásai

Büszkén viseljük ugyan, hogy hazánk a gyógyvizek országa, de vajon kellőképpen ki is használjuk-e ezt az adottságunkat? Tudjuk-e, hogy melyik tájegység gyógyvize mire jó, és melyik a nekünk legmegfelelőbb?

Élmények szárazon és vízen, Hévízen

Elhagyni a zajjal, stresszel, rohanással járó városi hétköznapokat, és megérkezni a nyugalomtól körülölelt, idilli Hévízre: fél egészség! A másik fele pedig hozzáadódik néhány nap kikapcsolódás ered­mé­nyeképpen.

Páratlan a budapesti fürdőélet!

Nincs még egy olyan főváros a világon, ahol ennyi gyógyfürdő és működő történelmi fürdő lenne. Czinege Szilviát, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatóját kérdeztük.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!