hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagy Imre védelmében

2018. 06. 28.
A jobbikos Szávay István a héten ismét moszkovita gazembernek nevezte a parlamentben Nagy Imrét.

Már 2016-ban egy napirend utáni felszólalásában megtette, most pedig egy, a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében ismételte meg állításait. Az azonnali kérdés egyébként arra vonatkozott, hogy a Fidesz miért nem támogatja a pártállami ügynökök névsorának nyilvánosságra kerülését – ebben Szávaynak történetesen igaza lenne, ám ezt a részigazságát sikerült agyoncsapnia a Nagy Imrére tett megjegyzésével.

Eszerint Nagy Imre ugyanolyan véreskezű, gonosz kommunista volt, mint a Rákosi- és a korai Kádár-korszak vezetői, csak éppen Rajk Lászlóhoz hasonlóan ellene fordult a gépezet, amelynek a megteremtésében részt vett.

Amikor Szávay 2016 tavaszán napirend után hasonlókat mondott Nagy Imréről, nem kapott érdemi választ senkitől. Most Orbán Viktor miniszterelnök reagált a szavaira, aki több tiszteletet kért a kivégzett miniszterelnöknek, hiszen ő saját biztonsága helyett a halált választotta, hogy így álljon ki a hazája mellett. Ezt pedig – így Orbán – akkor is érdemes megbecsülni, ha Nagy Imre nézeteivel a mai magyar Országgyűlésnek valószínűleg egyetlen tagja sem ért egyet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!