hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vízhiány, háború, migráció
Interjú Alex Furman nemzetközi hírű izraeli vízkutatóval

2018. 06. 28.
A szíriai háború azzal indult, hogy aszad elnök elzárta a vízcsapot egy déli tarto­mányban. a jövőben ez megismétlődhet.

A napokban a NASA egyik vezetőjével készítettünk interjút, aki arról is beszélt, hogy a Naprendszerben, a „fejünk felett”, a különböző bolygókon és holdakon sokkal több víz van, mint amennyivel itt a Földön rendelkezünk. Tudjuk azt, hogy mekkora bolygónk teljes vízkészlete?

– Igen, meglehetősen pontosan fel tudjuk mérni, mennyi víz van a talajban és a felszíni vizekben, valamint a tengerekben és az óceánokban. Emellett hatalmas vízmennyiség rejlik az atmoszférában is, amit nehéz lenne közvetlenül kinyerni, de szerencsére csapadék formájában ennek jelentős része visszajut a Földre.

Mondhatjuk azt, hogy a Föld vízkészlete egy zárt rendszert alkot, amelyben a víz halmazállapota és helye változik, de az összmennyisége gyakorlatilag állandó? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!