hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019. 02.01.(XXIII/5) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Ne izguljanak a templomrombolások miatt!

Kínában újabb szintre emelkedett a keresztényüldözés, "Jün testvér" mégis úgy látja, ez nem válság, hanem lehetőség arra, hogy az evangélium még több emberhez eljusson. 

Valami készül valahol

David Friedman amerikai nagykövet szerint a Trump-kormányzat „komolyan fontolgatja”, hogy áprilisban közzéteszi az új közel-keleti béketervet. Az időzítés különösnek tűnik, tekintve, hogy április 9-én választásokat tartanak Izraelben.

Védelmébe vette az USA a nyugati féltekét

Kívülről szemlélve váratlannak tűnik Juan Guaidó felbukkanása a venezuelai politikában, ám ő egy több mint tíz éve formálódó ellenzéki mozgalom tagja. Amerika mögé állt, és keményen üzent az autoriter hatalmak és saját katonasága által támogatott Nicolás Madurónak: vagy változtat, vagy mennie kell.

Belföld

Nem sokkal jobb

A múlt heti New York-i abortusztörvény kiterjesztésének hatására ismét fellángolt a nagy abortusz-vita. Vajon mi a helyzet a magyar szabályozásban?

Sneider Tamás néppártja

A Jobbik „néppártosodásának” tartalma és őszintesége már a folyamat kezdetén is komoly vitákat váltott ki – nemcsak a rasszista szélsőjobboldali szubkultúrából érkező párton belül, de a Fidesztől balra álló pártokban és holdudvarukban is. Utóbbi körben a vita lényege az volt, hogy legitimálhatják-e ezek a pártok a többek között épp az őellenük létrejött Jobbikot valamiféle összefogással.

Drasztikusan átalakítják a tankönyvkiadást

Teljesen kiszorulnak a magánkiadók kiadványai a hivatalos tankönyv-jegyzékről, így azon kizárólag a vitatott minőségű, állami „egyentan-könyvek” fognak szerepelni. A TANOSZ szerint ezzel vége a tanszabad-ságnak, míg a kormány szerint a tankönyvbizniszt számolják fel.

A populizmus hullámai

Évtizedeken át szitokszónak számított a populista kifejezés a politika világában. Elsősorban a balliberális oldal ostorozta És stigmatizálta azon ellenfeleit, akik szerintük üres és olcsó ígéretekkel igyekeztek elnyerni a választópolgárok bizalmát.

Hit és értékek

Abortusz-ünnep New Yorkban

Újranyitotta az abortusz körüli vitát a New Yorki Szenátus döntése, amellyel elfogadták a terhesség megszakítást a szülés napjáig lehetővé tévő új törvényt.

KÁVÉSZÜNET

Nem ólommadár volt, hanem fekete párduc

A sporttörténelemben van ugyan 11 olyan sportoló, aki nála több aranyérmet szerzett az ötkarikás játékokon, ám senki sem tudott egymást követő hat olimpiáról a legfényesebb éremmel hazatérni. A kardvívó Gerevich Aladár hét olimpiai bajnoki címig jutott, és még ötvenévesen is a dobogó csúcsára állhatott.

Langalló

Langallóval a mai kor embere leginkább vásárokon, kültéri rendezvényeken találkozik. Igen felkapott étel napjainkban, de vajon honnan is származik?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!