hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem sokkal jobb
A magyar abortusz-szabályozás

2019. 01. 31.
A múlt heti New York-i abortusztörvény kiterjesztésének hatására ismét fellángolt a nagy abortusz-vita. Vajon mi a helyzet a magyar szabályozásban?

 

Életpárti körökben világszerte kiverte a biztosítékot a szélsőségesen kiterjesztő New York-i abortusztörvény.  Ennek kapcsán érdemes megnézni, hogy itthon mennyire magzat-barát a szabályozás.

Pláne, hogy a sok szempontból konzervatívnak tartott magyar lakosság többsége támogatja az abortuszt (lakosság 78 százaléka, lásd Hetek 2018. 08.10. (XXII/32) A magyarok és a hatalom). Ez a társadalmi szemléletmódot megjelenik a hazai liberális szabályozásban is, amely nem előzmények nélküli történelmünkben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!