hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sneider Tamás néppártja

2019. 01. 31.
A Jobbik „néppártosodásának” tartalma és őszintesége már a folyamat kezdetén is komoly vitákat váltott ki – nemcsak a rasszista szélsőjobboldali szubkultúrából érkező párton belül, de a Fidesztől balra álló pártokban és holdudvarukban is. Utóbbi körben a vita lényege az volt, hogy legitimálhatják-e ezek a pártok a többek között épp az őellenük létrejött Jobbikot valamiféle összefogással.

 

De vajon mivel szakított a Jobbik a „néppártosodás” során?

A Jobbik 2007 és 2010 közötti nagy menetelése nem jöhetett volna létre, ha az 1989-ben létrejött harmadik Magyar Köztársaság 2006 és 2010 között nem omlik össze. Az akkor már évek óta a megszűnés szélén szerencsétlenkedő Jobbik felemelkedése a rendszerváltás politikai rendszerének összeroppanása nyomán keletkezett társadalmi válságra adott válasz volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!