hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Valami készül valahol
Mit tartalmazhat a közel-keleti béketerv?

2019. 01. 31.
David Friedman amerikai nagykövet szerint a Trump-kormányzat „komolyan fontolgatja”, hogy áprilisban közzéteszi az új közel-keleti béketervet. Az időzítés különösnek tűnik, tekintve, hogy április 9-én választásokat tartanak Izraelben.

 

A nagykövet annyit elárult, hogy a bejelentésre a parlamenti választások után, de még az új kormány megalakulása előtt kerülhet sor. Az első kérdés persze az, hogy szabad-e egyáltalán komolyan venni egy olyan béketervnek az ígéretét, amiről az elmúlt két évben csak annyit lehetett tudni, hogy készül, sőt „már ismertették is az érintettekkel”, de a tartalmáról hivatalosan semmit nem lehet tudni, és a bejelentése pedig a többszöri ígéret ellenére eddig egyszer sem történt meg. Trump elnök konkrétumok nélkül, sokat sejtetően azt mondta, hogy az „évszázad alkujában” minden fél számára lesznek előnyös pontok, de olyanok is, amelyek fájdalmasok lehetnek.

 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!