hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.04.05.(XXIII/14) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Marx bíborban

Bejáratos a német kancellárhoz, együtt humorizál az EU csúcsvezetőivel, simán meggyőzi a katolikus egyházfőt, ha úgy adódik. Reinhard Marx müncheni érsek pár éven belül egész Európa Richelieu bíborosa lehet.

„Mohamed nem GPS, nem kell rá hagyatkozni”

Kényszerházasság elől menekült el szomáliai családjától, Hollandiában politikus lett, majd Amerikába költözött, amikor Theo Van Goghot meggyilkolták annak az iszlámellenes filmnek a megrendezése kapcsán, aminek forgatókönyvét Ayaan írta. Az iszlám ma élő egyik legfőbb kritikusa, s mint ilyen, az egyik legjobban őrzött ember a világon.

Nincs mindenki ellenünk a világon!

Az illegális bevándorlás ellen küzdő Tony Abbott, Ausztrália korábbi miniszterelnöke az utolsó pillanatban mondta le magyarországi látogatását az ausztrál választások előtti érzékeny belpolitikai helyzet miatt. Egykori fő politikai tanácsadója, Mark Higgie azonban részt vett az MCC Migrációs Konferenciáján, és nyilatkozott is lapunknak.

Mi lesz veled, Britannia?

Az elmúlt hetek szavazás-sorozata azt mutatta, hogy a képviselők úgy akarják a brexitet, ahogyan azt nem lehet. hogy mi lesz most, azt sem Londonban, sem Brüsszel-ben nem tudják. Egy viszont biztos: minél tovább csúszik a kilépés, annál valószínűbb annak elmaradása.

Belföld

„Veszélyes” családvédő konferencia

A múlt hétvégén rendezték Veronában a XIII. Családok Világkongresszusát, ahol a résztvevők egyöntetűen álltak ki az élet és családpártiság mellett. Több sajtóorgánum eközben felhördült, fasizmusról, szélsőjobboldaliságról írt csak azért, mert a konferencia előadói közül többen felszólaltak az abortusz és a melegházasság ellen.

A Nyugat alkonya?

Az elöregedő gazdag társadalmakban a házi idősgondozás mára nemzetközi iparág lett, ami folyamatosan gerjeszti a migrációt. A nyugati országok jóléti rendszerük fenntartása érdekében elszívják az olcsó kelet-európai munkaerőt, kiélezve az ápolóhiányt a kibocsátó országokban.

Hit és értékek

Európa elárulja a Közel-Keletet

A Golán feletti izraeli szuverenitás elismerésével Trump elnök ismét bizonyította azt, hogy van bátorsága tényként elismerni a valóságot. Ezzel szemben az európai államok önként a vakságot választották, és együttműködnek a legveszélyesebb ellenségeikkel – mondta a Heteknek az izraeli hadsereg volt hírszerzési vezetője.

HÁTTÉR

A liberalizmus megmentője?

Toronymagasan, de rekordalacsony részvétel mellett győzött Zuzana Čaputová a szlovák elnökválasztáson. Ez azt mutatja, hogy a politikai újonc jogásznő sokakat meg tudott szólítani, bár a többség számára egyik jelölt sem volt igazán támogatható.

Megnyerhetik-e a tálibok a háborút?

Fordulatot hozhat az afganisztáni háborúban, hogy Donald Trump amerikai elnök tavaly decemberben elrendelte mintegy hétezer amerikai katona fokozatos kivonását Afganisztánból.

Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket

1 135 milliárd euró. Ekkora összegű kötelezettségvállalást javasol a 2021–2027 közötti hosszú távú költségvetési időszakra az Európai Bizottság (EB). a javaslatok közé tartozik az az új mechanizmus is, amely a támogatásokat is befagyaszthatná az úgy­nevezett jogállamiságot megsértő tagállamok esetében.

Miért van olyan távol az EU az emberektől?

Az Európai Unió az életünk egyre több területébe szól bele, mégsem az általunk választott politikusok hozzák a döntéseket. A kiábrándulás egyre nő, az uniós bürokrácia viszont nem hallja meg a kritikákat.

KÁVÉSZÜNET

A tőzsdeguru, aki írni szeretett

„Nem tudom megmondani, hogyan lehet gyorsan meggazdagodni, csak azt tudom megmondani, hogyan lehet gyorsan elszegényedni: ha gyorsan próbálunk meggazdagodni” – így szól André Kostolany talán leghíresebb mondása.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!