hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mohamed nem GPS, nem kell rá hagyatkozni”

2019. 04. 04.
Kényszerházasság elől menekült el szomáliai családjától, Hollandiában politikus lett, majd Amerikába költözött, amikor Theo Van Goghot meggyilkolták annak az iszlámellenes filmnek a megrendezése kapcsán, aminek forgatókönyvét Ayaan írta. Az iszlám ma élő egyik legfőbb kritikusa, s mint ilyen, az egyik legjobban őrzött ember a világon.

 

Hazánkba a Mathias Corvinus Collegium Migrációs Konferenciájára érkezett, és itt nyílt lehetőségünk beszélgetni vele. Mondanom sem kell, igen különleges, paradoxonokkal tarkított világnézet és munkásság tárulkozott föl előttünk: ateista, de a keresztény humanizmusra alapoz; liberális, de a konzervatívok oldalán küzd; a világ egyik legféltettebb embere, de estére már meglepően közvetlennek bizonyult. .

Ideutaztatása a biztonsági óvintézkedések miatt nem volt könnyű. Először egy beszélgetéssel kezdtünk a konferencia helyszínén, a Várkert Bazárban, meglepett az a rendkívül kimért, higgadt, szinte visszahúzódó kiállás, amellyel forradalmi üzenetét közli. Nem siet el egy szót sem, a szenvedélyessége nem heves gesztikulációkban, inkább a megválogatott szavak súlyában nyilvánul meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!