hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ki rendelhette meg a Moszkvai terrortámadást?

Nagy horderejű, sokkoló terrortámadás rázta meg a napokban az orosz fővárost, mely sokakban messzeható kérdéseket vetett fel a felelősökkel és a konfliktus lehetséges eszkalációjával kapcsolatosan.

Belföld

Jézus, a leghíresebb nem tervezett gyermek

Százak demonstráltak az életért a francia nagyköveti rezidenciánál húsvét előttHétfőn este 18 órától tartott demonstrációt a francia nagyköveti rezidencia előtt, a XII. kerületi Csaba utcában a Szent István Intézet, az Axióma Központ és a Védett Társadalom Alapítvány. „Danger de mort! – Vigyázat, életveszély!” jelmondattal akarták felhívni a figyelmet arra, milyen életellenes politikát folytat a jelenlegi politikai vezetés Franciaországban. 

El Camino: a misztikus zarándokút, amin Magyar Péter is „megvilágosodott”

Amikor Magyar Péter kiállt a nyilvánosság elé, egy érdekes bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán arról, hol „világosodott meg” közéleti szerepvállalásával kapcsolatban. A helyszín Magyarországtól távol, Európa legnyugatibb sarkában található, az El Camino zarándokút.

Bukásra állt matekból, majd kiderült: úgy gondolkodik, mint egy zseni

Volt, akit egyetemre vettek fel, másnak az osztályozóvizsgája sikerült a KERT Alapítvány tanulmányi mentorprogramja révén. Az országos felzárkóztató és tehetséggondozó program a leginkább rászoruló gyerekekre fókuszál, akiknek a családja tartós vagy átmeneti krízishelyzetben él.

Hit és értékek

Tudja, miről szól valójában a húsvét?

Bár a húsvét időpontja idén inkább a zsidó Purim ünnepéhez esik közelebb, spirituális értelemben a pészach, vagyis a páska továbbélése a keresztény ünnep. Napjaink Izrael- és zsidóellenes hangulatában különösen nem szabad elfeledni, miből is ered a mi húsvétunk, és mi a messzemenő jelentősége annak, hogy ez az ünnep eredendően nagyon is zsidó.

A zsidó Jézus örömhíre – E heti köszöntőnk

Nehéz a berögzült szokásokat kimozdítani. Talán nem is muszáj minden esetben. Viszont érdemes tisztában lenni azzal, hogy a nyuszi, a tojás és a locsolkodás ősi germán termékenységrítusok kellékei, amelyek sokkal inkább kötődnek Ēostre tavasz­istennőhöz (innen az „easter”), semmint a Názáreti Jézus Krisztushoz.

HÁTTÉR

Árulkodó jelek: erről ismerhető fel, ha bántalmaznak egy gyermeket

Rengeteg a dilemma a legkiszolgáltatottabb korosztály, a gyermekek és a velük foglalkozók körül. A Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Program szakmai munkatársával, Rosta Ágnessel beszélgettünk többek között a bántalmazás fajtáiról, az egymásra figyelés, a támogatás sokszor életmentõ fontosságáról.

Hogy lett közellenség a világ leggazdagabb emberéből?

Miután 2022 októberében megvásárolta a Twittert, Elon Musk nyilvánosságra hozta azokat a belső dokumentumokat, amelyek feltárták a közösségi platform és a kormány együttműködését a tartalmak cenzúrázásában. Ettől hirtelen bolygómentő elektromos autógyárosból transzfób, tudománytagadó, a demokráciát veszélyeztető páriává vált.

Az immerzív kiállítások spirituális gyökerei

Korunk jellemzője az állandó figyelemzavar, amit az újabb és újabb termékek és szolgáltatások csak erősítenek. Bizonyos esetekben azonban a figyelem megszerzéséért folytatott versengés már túl messzire megy: ilyenek azok a kiállítások is, amelyek gyökerei feltételezhetően egészen az 1960-as években kezdődő pszichedelikus fesztiválokig nyúlnak vissza.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!