hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Árulkodó jelek: erről ismerhető fel, ha bántalmaznak egy gyermeket
Boldogabb gyermekeket Magyarországnak
Árulkodó jelek: erről ismerhető fel, ha bántalmaznak egy gyermeket

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 03. 27.
Rengeteg a dilemma a legkiszolgáltatottabb korosztály, a gyermekek és a velük foglalkozók körül. A Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Program szakmai munkatársával, Rosta Ágnessel beszélgettünk többek között a bántalmazás fajtáiról, az egymásra figyelés, a támogatás sokszor életmentõ fontosságáról.

A Nemecsek név – mint a bántalmazottak védőikonja – hallatán egyből beugrik még Áts Feri, Boka, a grund. Miért épp Nemecsek lett a beszédes programotok neve?

A Pál utcai fiúk történetét, Nemecsek Ernő nevét szinte mindenki ismeri. Nemecsek az, akiről a bátorság, a hűség, a közösségért való kiállás, az egymás támogatásának fontossága jut eszünkbe. Ezek azok az értékek, amelyek a mi programunkban is alapvetőek. A gyerekek védelme akkor tud igazán megvalósulni, ha az egész közösség elköteleződik. Amikor egy szervezetnek gyerekvédelmi útmutatót fejlesztünk, képzést tartunk, akkor abban segítünk, hogy egy olyan közösség jöhessen létre – ha úgy tetszik, egy olyan grund –, ahol mindenki jól van, biztonságban érzi magát, és a legjobbat hozhatja ki magából.

Hazánkban mennyire gyakori a gyermekek bántalmazása? Valahol olvastam, hogy minden 5. tinédzser szenved zaklatástól. Valóban ekkora a baj? Mi számít bántalmazásnak?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!