hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bukásra állt matekból, majd kiderült: úgy gondolkodik, mint egy zseni
Mentorprogram a legelesettebb gyerekekért
Bukásra állt matekból, majd kiderült: úgy gondolkodik, mint egy zseni

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 03. 27.
Volt, akit egyetemre vettek fel, másnak az osztályozóvizsgája sikerült a KERT Alapítvány tanulmányi mentorprogramja révén. Az országos felzárkóztató és tehetséggondozó program a leginkább rászoruló gyerekekre fókuszál, akiknek a családja tartós vagy átmeneti krízishelyzetben él.

Magyarországon a család és az iskola kirívó módon meghatározza a gyerme­kek életpályájának alakulását. Sajnos azoknak a tanulóknak volna leginkább szükségük külön segítségre, akiknek ez a legkevésbé adatik meg – az ő támogatásukat célozza a KERT (Különleges Ellátásban Részesülők Támogatásáért) Alapítvány tanulmányi mentorprogramja.

A segítségnyújtás lényege, hogy a leginkább rászoruló családok egy kivételes lehetőséget kapnak arra, hogy a gyermekeik ingyenes különórákon vehessenek részt, mivel az alapítvány fizeti a korrepetálásra önként vállalkozó pedagógusok óradíját. A mentorokat és mentoráltakat az osztályfőnökök, illetve iskolák javaslata alapján választják ki, a program megvalósításában iskolai koordinátorok és más önkéntesek – lelkészek, pszichológusok, gyógypedagógusok – is részt vesznek, akik rendszeresen értékelik az addigi eredményeket, tapasztalatokat.

A kezdeményezés pilot, azaz kísérleti szakasza 2023-ban zajlott le a budapesti Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium pedagógusainak és 14 diáknak a bevonásával, s az eredmények annyira biztatóak voltak, hogy a program idén januártól országos kiterjesztésűvé vált. Így már mind a tíz, Hit Gyülekezete által alapított vagy fenntartott oktatási intézmény részt vesz benne, minek következtében jelenleg összesen 100 tanár korrepetál 120 diákot havi 600 órában – a program kereteit (az adományozói oldal mellett) legfőképp a tanárok terhelhetősége szabja meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!