hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hideg fej, forró szív: így támogatják a Covid-árvákat és -özvegyeket
A KERT Alapítvány csaknem száz családnak segít
Hideg fej, forró szív: így támogatják a Covid-árvákat és -özvegyeket

Hidegfejű és forró szívű szakemberek döntenek a támogatásokról.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 04. 22.
Több mit egy éve napi szinten értesülünk arról, hogy mennyien estek áldozatul a Covid-járványnak – azt viszont kevesebbszer vesszük figyelembe, hogy mi történik a veszteséget elszenvedő családtagokkal. A statisztikák szerint több mint hatszáz gyermek vesztette el szüleit a koronavírus következtében, és sok család került rendkívül nehéz anyagi helyzetbe.

A KERT – Különleges Ellátásban Részesülők Támogatásáért Alapítvány – mely 2015-ös megalapítása óta segíti a fogyatékkal élő emberek és sérült gyermekeket nevelő családok életét – 2021 februárjában indította el Családsegítő Alapját. Az alapítvány kibővítését a koronavírus-járvány nyomán felerősödő probléma hívta életre: váratlanul nagy számban távoztak el férjek, apák, illetve feleségek, anyák a földi létből, és az érzelmi teher mellett az érintett családok gyakran anyagilag is nehéz helyzetbe kerültek.

„A pandémiás helyzet miatt a különleges gyermeket nevelő családok támogatása mellett fontosnak érezzük, hogy olyan családokat támogassunk, amelyek leírhatatlan veszteséget szenvedtek egy családtagjuk elköltözésével”

– írja az alapítvány honlapja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!