Iskolakezdéskor sem hagyja magára az árvákat és özvegyeket a KERT Alapítvány
„AZ ALAPÍTVÁNY OLYAN ÜGYEKET KAROL FÖL, AMELYekNEK NINCS EMBERI DIMENZIÓBAN MEGOLDÁSa”
Iskolakezdéskor sem hagyja magára az árvákat és özvegyeket a KERT Alapítvány

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 09. 06.
A szervezet özvegyeket és árvákat támogató programját a koronavírusjárvány idején hívták életre azzal a céllal, hogy segítsenek a nehéz helyzetbe került családokon. Számos özvegynek és árváknak biztosít az alapítvány havi juttatásokat. A tanévkezdés idején plusz támogatásokat is kaptak a családok, tekintettel a beiskolázás anyagai terheire - számolt be róla az alapítvány kuratóriumi titkára a Hit rádió Gyújtópont című műsorában.

Az alapítvány ugyanis egy iskolakezdési akcióval állt elő az új tanévre, amelynek keretein belül 

több mint 60 gyermek részesült támogatásban – bölcsődésektől egészen az egyetemistákig.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a KERT – Különleges Ellátásban Részesülők Támogatásáért Alapítvány – mely 2015-ös megalapítása óta segíti a fogyatékkal élő emberek és sérült gyermekeket nevelő családok életét – 2021 februárjában indította el Családsegítő Alapját. Az alapítvány kibővítését a koronavírus-járvány nyomán felerősödő probléma hívta életre: váratlanul nagy számban távoztak el férjek, apák, illetve feleségek, anyák a földi létből, és az érzelmi teher mellett az érintett családok gyakran anyagilag is nehéz helyzetbe kerültek.

„A pandémiás helyzet miatt a különleges gyermeket nevelő családok támogatása mellett fontosnak érezzük, hogy olyan családokat támogassunk, amelyek leírhatatlan veszteséget szenvedtek egy családtagjuk elköltözésével”

– írja az alapítvány honlapja.

Egri Zsuzsanna, a KERT Alapítvány kuratóriumi titkára tájékoztatása alapján 127 családdal van jelenleg kapcsolatban az alapítvány, és sajnos több olyan család van, ahol ketten is elhunytak – van, ahol mindkét szülő, máshol szülő és gyermek is elköltözött. 89 eltartott státuszú gyermek lett árva vagy félárva, akikről gondot visel az alapítvány.

Nemcsak anyagilag segítik azonban a rászorulókat, hanem pénzügyi tanácsadásban és újratervezésben is, valamint elindítottak egy gyászterápiát is, ami rengeteg pozitív eredményt hozott.

Sugár András, az alapítvány kuratóriumi elnöke, azért kapcsolódott bele a munkába, mert – mint mondta –

„az alapítvány olyan ügyeket karol föl, melyeknek nincs emberi dimenzióban megoldása.”

Hiszen az özvegyek és az árvák esetében az elhunyt hozzátartozókat nem tudjuk mi, emberek visszahozni az életbe. A tartósan beteg, sérült gyermekek élethelyzetére sok esetben nincsen emberi és orvosi szinten gyógymód, hanem

csakis a természetfeletti nyújthat segítséget.

Ezért is kapnak ezek az ügyek kiemelt figyelmet a Bibliában, mert olyan felfoghatatlan nehézséget jelentenek, hogy az átokkal való fenyegetéstől egészen az istentiszteleti rang fölemeléséig szólnak az igék arról, hogyan kell ehhez a problémakörhöz hozzáállni.

Ezt a megfelelő viszonyulást hivatott betölteni az alapítvány az újabb akciókon és a támogatásokon keresztül, és ezzel hűen képviseli a Szentírásban említett "jó illatot" is. Kiemelte, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy

az adományok minden forintja a rászorulókhoz jut.

A KERT Alapítvány munkáját itt támogathatja.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!