hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Veszélyes precedenst teremthet Oroszország lekapcsolása a pénzügyi világról

A nyugati gazdasági szankciók – bár eddig nem ingatták meg Vlagyimir Putyint – destabilizálhatják az orosz gazdaságot és megnehezíthetik a háború finanszírozását. Másfelől növelhetik Oroszország elszántságát, erősíthetik a Moszkva–Peking tengelyt, valamint egy figyelemre méltó precedenst is teremthetnek.

Az oroszok és a nyugat is kész feláldozni az ukránokat

Putyin sajnos felborította a sakktáblát, és ezzel mindenkit roppant nehéz helyzetbe kényszerített. A világ rendje alapjaiban recseg-ropog, és most mindennél nagyobb szükség lenne racionális és árnyalt gondolkodású döntéshozókra. Úgy tűnik, nyugaton manapság ez luxus.

Komikusból globális hős: az ukrán elnök útja a világhírig

Az elmúlt napokban hasonlították már Oroszlánszívű Richárdhoz, Winston Churchillhez és James Bondhoz. A köré font glóriából nehéz különválasztani a tudatosan épített legendáriumot és a valós hős­tetteket. Egy biztos: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hosszú utat tett meg a világhírig.

Kedves Olvasó!

A világ pár nap alatt megváltozott. Legutóbbi lapszámunkat szerda éjjel még úgy küldtük nyomdába, hogy nem tudhattuk: pár órán belül Oroszország megtámadja Ukrajnát. Már hetek óta figyeltük a növekvő feszültséget, címlapokon át foglalkoztunk a helyzettel, de valahol mindenki azt remélte, hogy lehet ennek a geopolitikai és stratégiai káosznak valamilyen „emberibb” kimenetele. Nem lett.

Belföld

"Bőven van hol segíteni" Így támogatja a Hit Gyülekezete az ukrajnai menekülteket

„Most a határ túloldalán a különféle segélyszállít­mányokra, a határon innen pedig a menekültek szállítására van a legnagyobb szükség” – mondja Kiss Péter, a HISZ (Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata) helyszíni koordinátora az ukrán–magyar határnál.

Így hódíthat az ellenzék egy "narancssárga" megyében

A politikai múltját tekintve baloldalinak elkönyvelt Békés megye választói irányultsága korábban lassan, de biztosan jobbra fordult. Most azonban a négy választókörzetből csak kettőben várható biztos kormánypárti győzelem április 3-án.

Hit és értékek

Így veszítették el a keresztények a "szeretetet"

Van két p-betűs idegen szó, amelyek rendszeresen előkerülnek a körülöttünk fortyogó közéleti vitákban: „posztmodern” és „progresszív”. Ha értjük e két szó jelentőségét és egymáshoz való viszonyát, nagy lépést tettünk afelé, hogy megértsük korunk etikai föld­csuszam­lásait is. Ehhez azonban rövid kitérőt kell tennünk a nyelvészet ágas-bogas területére, a harc ugyanis a nyelvben, és bizonyos értelemben a nyelvért zajlik.

HÁTTÉR

KERT Alapítvány: egy újabb év a családok szolgálatában

A Különleges Ellátásban Részesülők Támogatásáért – KERT – Alapítvány hét éve támogatja a fogyatékkal élő embereket és a sérült gyerekeket nevelő családokat. A járvány miatt árván, özvegyen maradottakat tavaly óta célzottan segíti – és volt tennivaló is, siker is az elmúlt évben.

Az alternatív bankolási megoldások előnyei és veszélyei

A nemzetközi nagybankokat többször éri a profitéhség, az erőfölénnyel való visszaélés vádja. Ezzel szemben az egyénre, családokra, a helyi kisvállalkozásokra fókuszáló közösségi kezdeményezések sokszor sikeresen veszik kezükbe a saját pénzügyeiket és a bankolást. A gyorsan változó társadalom és gazdasági szféra azonban a közösségi bankok világát is átalakítja és új feladatok elé állítja.

Tömegesen van szükségük jogi védelemre a brit keresztényeknek

A Christian Concern brit keresztény jogvédő szervezet igazgatója szerint a társadalomban zajló, alapvető szabadságjogokat veszélyeztető folyamatok akkor állíthatók meg, ha a keresztények bátran képviselik meggyőződésüket a közéletben is.

Máshogy gondolkodsz? Akkor Nincs pénz!

Posztliberális korunk egyik legmeghatározóbb vonása az eddig „semlegesnek” hitt intézmények átpolitizálódása. A felsőoktatás és a közösségi média után immár a pénzintézetek is beálltak a sorba. Bemutatunk azonban egy pozitív ellenpéldát is.

KÁVÉSZÜNET

A szakma nagyágyúi versengenek a fiatalokért - interjú Horváth Violával, a protegé. vezetőjével

Horváth Viola doktorandusz-hallgató és turisztikai tanácsadó protégé. néven egyedülálló mentorprogramot indított el. Turizmus szakos vagy az iránt érdeklődő egyetemistákat köt össze a szakma tapasztalt szereplőivel. Interjú a protégé. vezetőjével.

 Salgótarján, ahol tényleg jó élni! Civilek, vállalkozók, művészek vallanak a nógrádi völgyvárosról

Salgótarjánról sokaknak a betonmonstrumok, a gyárak bezárásával elburjánzó munkanélküliség jut eszébe. Azonban a várost az elmúlt évek sem hagyták érintetlenül, sokat változott pozitív irányba.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!