hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Bőven van hol segíteni" Így támogatja a Hit Gyülekezete az ukrajnai menekülteket
Több százezren érkezhetnek Magyarországra a háború elől
"Bőven van hol segíteni" Így támogatja a Hit Gyülekezete az ukrajnai menekülteket

A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron.(Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

2022. 03. 02.
„Most a határ túloldalán a különféle segélyszállít­mányokra, a határon innen pedig a menekültek szállítására van a legnagyobb szükség” – mondja Kiss Péter, a HISZ (Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata) helyszíni koordinátora az ukrán–magyar határnál.

A 35 éves, kettős állampolgárságú János nyíregyházi rokonainál húzta meg magát a feleségével együtt. Ő még azelőtt jutott át magyar útlevelével az ukrán–magyar határon, hogy Ukrajnában általános mozgósítást rendeltek el az orosz támadást követően. Emiatt múlt csütörtök óta tízezrével fordítják vissza a 18–60 év közti, ukrán állampolgárságú férfiakat az ukrán határokról. Pedig sokan több napja úton vannak, Ukrajna középső részéből menekülnek, állandó életveszély, torlódások, káosz, ellenőrzések közepette.

János kérdésünkre elmondta:

nagyon kellene az autója, amit Kárpát­alján hagyott, de nem mer hazamenni érte, mert attól tart, hogy nem jut vissza a határon. Szavaiból kitetszett, hogy magyar útlevéllel könnyebb a férfiaknak átjönni a határon, de ez se mindig garancia.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!