hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az oroszok és a nyugat is kész feláldozni az ukránokat
Magyarország érdeke, hogy kimaradjon a testvérháborúból
Az oroszok és a nyugat is kész feláldozni az ukránokat

Fotó: AP /Andreea Alexandru

2022. 03. 03.
Putyin sajnos felborította a sakktáblát, és ezzel mindenkit roppant nehéz helyzetbe kényszerített. A világ rendje alapjaiban recseg-ropog, és most mindennél nagyobb szükség lenne racionális és árnyalt gondolkodású döntéshozókra. Úgy tűnik, nyugaton manapság ez luxus.

Egy héttel ezelőtt, a háború kirobbanásának előestéjén még reménykedtünk: talán Putyin azért döntött a Donbasz megszállása mellett, hogy elkerülje a nagyobb háborút. Ezzel zártuk a lapot. Másnap elindult az ukrajnai invázió, és ezzel Oroszország átlépett egy vörös vonalat. Nem csupán a katonai agresszió tiltott területére – egy sokkal nagyobb geopolitikai Rubikonon is átléptek: a jelenlegi világrend status quóját borították föl.

Már eldőlt volna?

A főáramú média úgy csinál, mintha a szavakkal elég lenne megnyerni ezt a háborút. Úgy feltüzelik az ukránokat, mintha ez állna érdekükben. És ami a legrosszabb, hogy semmi más vélemény nem szalonképes többé. A nyugati oldal végletesen démonizálja az oroszt, ami a háborús agresszió fényében már érthetőbb, mint korábban, ám a megoldást nem segíti.

A Heteknek nem célja beállni a véleménydiktatúrát éltetők sorába; ebben a szörnyű helyzetben is árnyalt gondolkodásra van szükség! Éppen ezért egyik fél hergelése és démonizálása sem szolgálja a végső célt:

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!