"Letörölnénk néhány könnyet" - családsegítő alappal karolják fel a járvány árváit és özvegyeit
A Kert Alapítványon keresztül most bárki támogathatja a koronavírus-áldozatok családjait
"Letörölnénk néhány könnyet" - családsegítő alappal karolják fel a járvány árváit és özvegyeit

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 22.
Az elhúzódó koronavírus-járvány számos áldozatot követel Magyarországon, sokakat hagyva apa, anya, vagy házastárs nélkül. Ez a jelen gazdasági helyzetben óriási terhet tud róni a családokra a lelki megrázkódtatás mellett. Éppen ezért a különleges igényű embereket támogató KERT alapítvány úgy döntött, családsegítő alapot indít megsegítésükre.

A mai napon 356 973-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. A járvány áldozatainak száma 11 811-re emelkedett, a gyógyultak száma pedig 237 362.

A többgyermekes családokban óriási anyagi terhet tud jelenteni a családfő, vagy akár az anya elvesztése, nem is beszélve a lelki nehézségekről. 

A gyilkos koronavírus-járvány közepette azonban a reménység sugarát jelentheti minden segítség, éppen ezért döntött úgy a Kert alapítvány, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy a jószívű emberek adományai eljussanak a rászorulókhoz, és legalább anyagilag megtámogathassák őket.

"Ennyi fájdalom mellett, ami ezeket a családokat érte nem lehet elmenni; célunk, hogy letöröljünk néhány könnyet."

- jelentette ki Egri Zsuzsanna, a kampány operatív irányítója, aki hozzátette,

"Legnagyobb motívátorunk a következő ige: 'Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban...' (Jakab 1:27)"

A Kert alapítvány a fogyatékos emberek és a sérült gyerekeket nevelő családok támogatásában, segítésében közel 20 évnyi tapasztalattal rendelkezik.

Honlapjukon, és Facebook-oldalukon azt írják, a pandémiás helyzet miatt a különleges gyermeket nevelő családok támogatása mellett azonban azt is fontosnak érzik, hogy olyan családokat támogassanak, akik leírhatatlan veszteséget szenvedtek egy családtagjuk elköltözésével.

"A befizetett támogatások 100%-a célba ér: A KERT alapítvány minden munkát önkéntesekkel végez, így (a bankköltség kivételével) a teljes összeg a támogatott családhoz érkezik."

Amennyiben ön is támogatná a kezdeményezést, az alábbi számlaszámon megteheti:

Bank: OTP Bank,  Kedvezményezett neve: KERT Alapítvány, Számlaszám: 11710026-21441495-00000000 

Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU52117100262144149500000000, OTP BANK SWIFT (BIC) kódja: OTPVHUHB

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!