hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jézus, a leghíresebb nem tervezett gyermek
Jézus, a leghíresebb nem tervezett gyermek

Fotó: Stelkovics Brigitta

2024. 03. 27.
Százak demonstráltak az életért a francia nagyköveti rezidenciánál húsvét előttHétfőn este 18 órától tartott demonstrációt a francia nagyköveti rezidencia előtt, a XII. kerületi Csaba utcában a Szent István Intézet, az Axióma Központ és a Védett Társadalom Alapítvány. „Danger de mort! – Vigyázat, életveszély!” jelmondattal akarták felhívni a figyelmet arra, milyen életellenes politikát folytat a jelenlegi politikai vezetés Franciaországban. 

Mint ismert, míg Emmanuel Macron francia köztársasági elnök azt sürgeti, hogy az európai államok szálljanak be Ukrajna oldalán a háborúba, addig a hónap elején kiderült az is, hogy az Alaptörvénybe beírják az abortuszhoz való jogot. A demonstráción a Hetek főszerkesztő-helyettese, Kulifai Máté is felszólalt, az ő beszédét közöljük a következőkben, változtatás nélkül.

„Tisztelt Demonstrálók!

Abortuszellenesnek lenni nem népszerű – sem Európában, sem itthon. Sajnos a magyaroknak is mintegy háromnegyede ért egyet azzal az állítással, hogy »a nem kívánt terhességét egy nő szabadon megszakíthassa«.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!