hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Európa óriási bűnt követett el, most jön az eredménye

Egyórás interjút adott Fricz Tamás professzor, az Alapjogok Központ kutatási vezetõje lapunknak, amelyben a Hamász brutális támadása utáni nemzetközi folyamatokat értékelte. Ebből következik egy részlet, a teljes interjú a Hetek podcast csatornáján érhetõ el, link cikkünk végén.

Drámai interjú: ez volt a magyar-izraeli tinilány utolsó üzenete, mielőtt elhurcolták Gázába

A terroristák elõl az ágy alá bújt el az a 18 éves magyar–izraeli lány, akit a Hamász dzsihadistái végül úgy fogtak el, hogy rágyújtották a házat, majd a füst elõl az ablakon kiugorva menekült. Az édesanyjával együtt most valahol Gázában raboskodnak, bár három hete nem érkezett róluk friss információ. A Hetek exkluzív interjúja a magyar–izraeli nagynénjével, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy az ünnepen nem volt õ is ott, ugyanabban a házban a gyermekeivel.

Erdogan fenyegetései: vallásháború közeleg?

Recep Tayyip Erdoğan, Törökország Oszmán birodalomra nosztalgiával tekintő „sokarcú szultánja” a napokban ismét elővette előszeretettel hangoztatott fenyegetését a kereszt és a félhold háborújának felélesztésével kapcsolatosan.

Soha többé - E heti köszöntőnk

Nehéz könnyek nélkül végighallgatni azokat a rettenetes családi drámákat, amiket az azóta Gázába elhurcolt fiatal túszok hozzátartozói mesélnek el. A Hetek ismét drámai interjút készített egy nagynénivel, aki üzenetekben próbált lelket önteni a magyar származású 18 éves unokahúgába, aki éppen az ágya alá bújva próbált elrejtőzni a rátörő terroristák elől. Amikor rágyújtották a házat, az ablakon kellett kimenekülnie, de végül elfogták. Most is Gázában tartják fogva, miközben a kedves Olvasó a kezében tartja ezt a lapot. 

Megjelent a Hetek új kiadványa, a Képbehozó

Megdöbbentő látni, hogy a részben zsidó–keresztény kultúrára épülő nyugati civilizáció az elmúlt években hogyan kezdett el szembefordulni mind a kereszténységgel, mind a zsidósággal. Míg az elmúlt hetekben egészen elképesztő, XX. századot idéző zsidógyűlölet tombol a nagyvárosok utcáin és a közösségi oldalak kommentmezőin, egyre inkább erősödik a bibliai hívőkkel szembeni gyűlölet is.

Belföld

Örök áldozati szerepbe szorítaná a cigányságot az ellenzék?

„A cigányság polgárosodási folyamata az elmúlt 10 évben felgyorsult. Nõtt a foglalkoztatás, az iskolázottság, és csökkent a 15 éves kor alatti gyermekvállalás aránya” – mondja Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, aki sokszor felemelte szavát a „cigánybűnözés” kifejezés használata ellen.

Jön az új csok: hasznos tanácsok vásárlás előtt állóknak

2024. január 1-től lép életbe az új csok plusz. Lényege, hogy megszűnik a vissza nem térítendő támogatás, az „ingyenpénz”, mivel az új verzió egy kedvezményes kamatú hitelkonstrukció. Szakértők nem számítanak az ingatlanárak növekedésére, viszont körültekintésre intenek az eladósodás veszélye miatt.

Hit és értékek

Így használták fegyverként az iszlámot nyugati titkosügynökök

Egyre több anyag lát napvilágot a nácik és az iszlamisták szövetségéről. Kevesebb szó esik azonban arról, hogy a németek már az első világháború megnyerését is a pániszlamizmus segítségül hívásával képzelték el. Német ügynökök bujtottak dzsihádra, amiben csak az angol kémek tudtak túljárni az eszükön.

HÁTTÉR

Terroristák luxusban: miért nézi el a Nyugat Katar „rosszalkodását”?

Katarnak méretéhez képest aránytalan  a globális jelenléte – erre emlékeztet a 2022-es focivébé rendezése vagy az EU-s Katargate is. Nyugati országok gyakran veszik igénybe közvetítői szolgálatait a régióban,  holott a terrorizmus egyik legjelentősebb szponzoraként maga is felelős az adott problémákért.

Mi történik, ha csődbe megy a bankom?

A 2008-as, az ingatlanszektorból induló válság elmélyítésében kétségtelenül kulcsszerepet játszottak a bankok, így nyilvánvaló lett a szabályozás frissítésének szükségessége. Az új normává a korai és határozott szabályozói beavatkozás vált.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!