hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jön az új csok: hasznos tanácsok vásárlás előtt állóknak
Gyermektelen fiatal házasok előnyben
Jön az új csok: hasznos tanácsok vásárlás előtt állóknak

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 10. 31.
2024. január 1-től lép életbe az új csok plusz. Lényege, hogy megszűnik a vissza nem térítendő támogatás, az „ingyenpénz”, mivel az új verzió egy kedvezményes kamatú hitelkonstrukció. Szakértők nem számítanak az ingatlanárak növekedésére, viszont körültekintésre intenek az eladósodás veszélye miatt.

Év végéig vehető fel a csok, ami gyermekszámtól és lakástól függően 600 ezertől 10 millió forintig terjedő, vissza nem térítendő támogatást jelent a családoknak. Jövőre megmarad a falusi csok, szigorodik a babaváró hitel (2025-től csak a 30 év alatti nők igényelhetik, 11 millió forint értékben), valamint jövőre a mostani csokot felváltja a csok plusz, ami minden településen igényelhető lesz, akár a falusi csokkal együtt is.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó címmel. Benne európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A kiadvány 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

A csok plusz lényege, hogy megszűnik a vissza nem térítendő támogatás, ugyanakkor marad és jelentősen kibővül a fix, évi 3 százalékos kamatozású támogatott lakáshitel. Egy gyermek után 15 millió, kettőnél 30 millió, három gyermek esetében 50 millió forint hitel igényelhető, 3 százalékos kamattal. A hitel futamideje 10-25 évig terjed, a kölcsönt az édesanyák 41 éves korukig vehetik fel. Átmenetileg 2 évig a várandósság 12. hete után az idősebb édesanyák is igényelhetik a támogatást.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!